AC/DC:s gitarrist Malcolm Young är död – bandet om hans svåra sjukdom

AC/DC:s gitarrist Malcolm Young är död – bandet om hans svåra sjukdom

Rockstjärnan Malcolm Young har dött. Detta meddelar AC/DC på sin hemsida i ett långt meddelande.

Under lördagen meddelade rockbandet AC/DC via sin hemsida att deras gitarrist Malcolm Young avlidit.

– Det är med stor sorg vi informerar er att Malcolm Young är död, en älskad make, far, farfar och broder. Malcolm dog i sviterna av demens som han lidit av i flera år och somnade in lugnt med familjen vid sin sida, skriver bandet på hemsidan.

Malcolm Young startade sin karriär i bandet Velvet Underground. Men 1973 startade han bandet AC/DC tillsammans med sin bror Angus Young. Sedan dess har bandet blivit ett av världens största rockband som turnerade så sent som i början av året.

Malcolm Young tog dock en paus från bandet för tre år sedan på grund av sjukdom. Han hade drabbats av en demenssjukdom, men trots det var bandet till en början optimistiska om att Malcolm skulle komma tillbaka och kunna spela in nytt material med dem.

Men bara månader senare, i september 2014, meddelade de att Malcolm Young slutat för gott. Han ersattes istället med sin brorson Stevie Young.

– Malcom var känd som låtskrivare, gitarrist, showartist, producent och visionär som inspirerade många. Han visste vad han ville uppnå och tillsammans med sin yngre bror så intog han scener över hela världen och gav allt på varje show. Inget mindre dög för fansen, skriver AC/DC på hemsidan.

Malcolm Young var gift med sin fru O’Linda och tillsammans hade de barnen Cara och Ross, samt tre barnbarn.

– Samtidigt som de tackar för det överväldigande stödet och kärleksfulla kondoleanserna så ber familjen om att lämnas ifred under denna svåra tid, skriver AC/DC.

LÄS OCKSÅ: Mona Sahlin om Rikard Wolffs sista tid: ”Hade så ont”

LÄS OCKSÅ: Kikki Danielssons stora sorg: ”Jag orsakade skilsmässan”

FOTO: Ibl

FRÅN FÖRSTASIDAN