LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

8 kända filmscener – där skådisarna hade sex på riktigt

09 jul, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
På riktigt eller fejk? Här är åtta kända scener från både svenska och internationella filmer där sexet som tittarna får se sägs vara på riktigt.
Annons

“Nymphomaniac”

I Lars von Triers skandalomsusade film “Nymphomaniac”, eller “Nymfomanen” som den hette i Sverige, var sexscenerna på riktigt. Det avslöjade en av huvudrollsinnehavarna, Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf, 31, själv i en intervju med MTV.

– Filmen är precis som den låter. Vi gör det på riktigt, allt som visas hände i verkligheten, sa han då.

“Trainwreck”

I filmen “Trainwreck” från 2015 spelar Amy Schumer, 36, mot wrestlingstjärnan John Cena, 40. Och det är skådespelerskan själv som berättat att hennes motspelare inte bara spelade när de filmade sina sexscener. Enligt henne hade de båda faktiskt samlag på riktigt framför kamerorna – något som man dock får ta med en nypa salt, eftersom komikern sa det skrattande och skämtsamt.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Han var faktiskt inne i mig. Tydligen så kan wrestlare inte fejka sånt, sa hon enligt Hollywood life och skrattade.

”The brown bunny”

Indiefilmen ”The brown bunny” sågs inte av speciellt många – men en scen i filmen har däremot de flesta hört talas om. I slutet av filmen hade skådespelerskan Chloe Sevigny, 42, nämligen både oralt och vaginalt sex med filmens regissör Vincent Gallo, 56.

– Vad som hände där är väldigt komplicerat. Det var väldigt mycket känslor. Men jag älskar Vincent. Filmen är tragisk och vacker och jag är stolt över den och min insats. Jag har gjort många explicita sexscener, men jag är inte intresserad av att göra det mer, har Chloe själv sagt till Playboy.

Annons

“Ett hål i mitt hjärta”

Lukas Moodyssons “Ett hål i mitt hjärta”, med Sanna Bråding, 37, och Thorsten Flinck, 55, är en av de mest omdebatterade svenska filmerna genom åren. Filmen handlar om tre trasiga människor som gör porrfilm i en lägenhet, och rena sexscener varvas med förnedring och våldsporr.

Inför biopremiären 2004 cirkulerade uppgifter om att filmens sexscener var på riktigt och i dokumentären “Ett hål i mitt andra hjärta”, som släpptes i samband med att filmen gavs ut på dvd, hävdar både Moodysson och Bråding att filmens sexscener är äkta.

Annons

– Vi knullar ju på riktigt, säger Sanna Bråding i dokumentären.

I efterhand har skådespelerskan dock tagit tillbaka sitt uttalande.

– Vi hade inte sex på riktigt. Absolut inte. Vi är skådespelare, och det hade blivit konstigt om jag hade spelat en porraktris och agerat på riktigt, sa hon då till Aftonbladet.

“Shortbus”

Filmen “Shortbus”, som visades bland annat på Stockholms filmfestival 2006, innehåller många scener där skådespelarna har sex på riktigt och alla orgasmer utom en i filmen ska vara äkta. Till och med filmens regissör John Cameron Mitchell har erkänt att han hade samlag framför kameran under inspelningarna.

Annons

– Jag hade sex på riktigt i filmen, har han sagt i en intervju med tidningen Expressen.

“Kärlekens språk”

Sexscenerna i svenska filmen “Kärlekens språk” från 2004 är så explicita att många undrat om de är äkta. Huvudrollerna spelades av Regina Lund, 49, och Themba Tainton, 47, och när de intima sekvenserna filmades lämnade hela produktionsteamet rummet.

– Det var bara vi och fotografen kvar. Och sen körde vi bara på, har Regina Lund sagt till Expressen.

Annons

Huruvida sexscenerna är på riktigt eller fejkade vet därför inte ens filmens egen regissör Anders Lemmberg. Till tidningen berättade han att han tror att det är simulerat – men han är inte säker.

– Det ser väldigt autentiskt ut, men det är simulerat. Tror jag. Jag har inte vågat fråga, sa han då till tidningen.

“Don’t look now”

I skräckfilmen “Don’t look now” letar skådespelaren Donald Sutherland, 81, efter sin förlorade dotter. Men på vägen träffar han motspelerskan Julia Christie, 77, och i filmens mest omtalade scen har de båda sex med varandra. Enligt rykten som pågått i över 40 år ska kärleksscenen dessutom vara på riktigt.

Annons

Så sent som 2011 bekräftade filmens producent, Peter Bart, att han övervakat inspelningarna och att paret faktiskt hade haft sex framför kameran på riktigt. Donald Sutherland har själv nekat till det, medan hans motspelerska Julia Christie valt att inte kommentera saken.

”Ken Park”

Tonårsfilmen”Ken Park” är fylld av realistiska sexscener mellan de då 18-åriga skådespelarna. I efterhand har det framkommit att de intima scenerna där skådisarna har sex tillsammans är fejkade. Däremot ska filmens alla onaniscener, där skådespelarna alltså har sex med sig själva, vara helt äkta.

Foto: IBL, Imdb

Annons