Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

5 år efter tragiska diagnosen – modellen Elly Mayday död i cancer

17 mar, 2019 
AvOla Brising
Elly Mayday död i cancer
Modellen och kroppsaktivisten Elly Mayday kämpade mot cancern i fem år. I ett inlägg på Instagram berättar nu hennes familj att hon har somnat in.
Annons

Den kanadensiske modellen och kroppsaktivisten Ashley Luther, mer känd under pseudonymen Elly Mayday, har dött efter en tids sjukdom, skriver tidningen People.

Ashley, som endast blev 30 år gammal, berättade under flera år öppet om sin kamp mot cancern i sociala medier.

”Tack för allt stöd, jag känner verkligen att ni fortfarande bryr er och kämpar lika mycket som jag gör”, skrev hon på Instagram så sent som i mitten av januari.

Det var förra veckan som hennes familj gjorde ett uttalande på Ashely Luthers Instagramkonto där de berättade att hon tragiskt nog har somnat in.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

”Ashley var i hjärtat en flicka från landet som hade en obestridlig passion för livet”, skrev de i inlägget och fortsätter:

”Hon drömde om att kunna påverka människors liv. Hon uppnådde detta genom skapandet av Elly Mayday som tillät henne att sammankopplas med er alla. Det konstanta stödet och kärleken från hennes följare hade en speciell plats i hennes hjärta”

Annons

Elly föddes som Ashley Shandrel Luther i Saskatchewan, Kanada, den 15 april 1988. Namnet Elly Mayday uppkom då hon började jobba som modell. I sociala medier har hon regelbundet inspirerat andra och kämpat för kroppspositivitet.

De första sjukdomstecknen kom när hon bara var 25 år gammal och började känna av en oförklarlig smärta i ryggen. Men trots att hon besökte sjukhuset flera gånger om skickades hon hem med smärtstillande läkemedel och en uppmaning om att hon borde gå ner i vikt.

– Läkaren berättade för mig att jag skulle jobba med bålen, berättade Ashley i en intervju 2015.

– Jag började inse att att ingen kommer hjälpa mig om jag inte hjälper mig själv, förklarade hon vid tillfället.

Äggstockscancern blev Ashely Shandrels död

Efter en fördjupande undersökning visade det sig att hon hade drabbats av cancer i äggstockarna. Hon fick sjukdomsbeskedet redan 2013 och genomgick flera tuffa behandlingar. Efter en tid såg utsikterna bättre ut.

Annons

Det verkade som om Ashley Luther hade blivit frisk från cancern – men 2017 återvände den och sedan gick det snabbt utför. De sista månaderna i livet tillbringade modellen till stor del på sjukhus.

Under sin sjukdomstid har Ashley Luther ständigt berättat öppet om sjukdomen, delat med sig av sina tankar och de behandlingar som hon tvingats genomgå.

”Min skönhet kommer inte från mitt hår, nej, min skönhet kommer inifrån. Jag vill visa kvinnor att det är vackert att vara skallig. Det är något jag har lärt mig och min upplevelse är det som jag kan dela med er alla”, har hon bland annat skrivit i sociala medier.

Ashley Luther dog den 1 mars 2019 – sex veckor innan hennes 31-årsdag.

”Ni alla inspirerade Ashley och vi hoppas att hon gjorde det samma för er”, avslutar familjen det känslosamma inlägget på Instagram.

FOTO: Instagram

Annons