LÄS MER:MadonnaBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

16 mest ikoniska mugshotsen på Hollywood-kändisarna

04 jun, 2017 
Hänt
Från den leende bilden på Justin Bieber till eviga klassiker av Nick Nolte och Steve McQueen. Här är de best of the best bland mugshots.
Annons

I USA har polisen för vana att ta en bild när en person plockas in i finkan. Ett booking-foto, eller det som ofta kallas: mugshot. ”Mug” efter engelskans ord för ansikte. Hela syftet med bilden är att polisen ska kunna visa upp den för vittnen eller gå till spritbutiken och fråga ”var det den här jeppen som rånade er?”.

De här bilderna hamnar såklart hos pressen – och kan ge upphov till avsky och förundran. Ofta kan bilderna avslöja något om hur läget var med en person just när hen greps eller om de ångrar brottet de misstänks för. Och när det kommer till kända ansikten lever bilderna kvar, ibland långt efter att de sonat sina brott.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Vi listar de 16 mest ikoniska polisbilderna som tagits på välkända personer någonsin.

16. Vince Vaughn

Vince Vaughn greps 2001 utanför en bar i North Carolina efter ett bråk. Att det var just en bar han greps vid avslöjas, om inte annat, av den något simmiga blicken på bilderna.

Annons

15. Justin Bieber

När popstjärnan Justin Bieber greps i Miami efter att ha kört runt berusad och som en dåre. Flickidolen borde, med tanke på omständigheterna, ha kunnat hålla sig för skratt. Men lyckades inte.

14. Jane Fonda

Oscarsvinnande skådisen Jane Fonda greps i Cleveland 1970 misstänkt för att ha försökt smuggla med sig en väska full med piller. Dagen efter togs en ny bild på henne efter att hon sparkat en polisman. Den knutna näven har blivit ikonisk sedan dess, och går nu att få som allt från väska till kaffemugg – direkt på hennes egen sajt.

13. Charlie Sheen

När 2 and a half men-stjärnan greps 2009 i Aspen var det mitt i en av de mest uppmärksammade kollapserna i modern tid. Bland åtalspunkterna fanns den här gången kvinnomisshandel men Sheen släpptes mot borgen.

12. Dennis Hopper

Ung rebell– och Easy Rider-skådisen greps 1975 i New Mexico för vårdslöshet i trafik och för att ha flytt från en olycksplats.

Annons

11. Paris Hilton

När Hiltonarvatagerskan greps 2010 misstänkt för droginnehav var det tredje gången på kort tid. Det syns att hon jobbat upp en vana för att bli fotograferad.

10. Woody Harrelson

Woody uppges ha dansat mitt i en gata när han greps av polis 1982. White men can’t jump-stjärnan kom undan med att betala böter.

9. Hugh Grant

Love Actually-mannen står för ett av den här listans bottennapp (det finns ett par). 1995 greps han med prostituerade Divine Brown i Los Angeles. Det syns på hans axlar att han haft stoltare stunder i livet.

8. Robert Downey jr.

En som däremot verkar stolt på riktigt är Iron Man. Downey jr. greps 1999 (bara en av alla gånger han togs av polis) misstänkt för droginnehav i Kalifornien

7. Micky Rourke

The Wrestler och Sin city-skådisen greps i Miami Beach för rattfylla 2007. En vild gissning är att det stack upp en surfbräda ur hans beach buggy?

6. Phil Spector x3

Den legendariske musikproducenten dömdes 2009 (bilden i mitten) för mord på skådespelaren Lana Clarkson. Att rättsprocessen då hunnit pågå sedan 2003 (bilden till vänster) syns på de här bilderna. 2013 släpptes en ny bild på Spector (bilden till höger). En obehaglig man.

Annons

5. Macaulay Culkin

Ensam hemma-stjärnan Culkin greps i en polares bil misstänkt för innehav av marijuana 2004. Bilden har ett ansiktsuttryck som inte direkt inger förtroende.

4. Lindsey Lohan x3

Drottningen av mugshots, Lindsey Lohan. Det finns så många polisbilder på henne att det är svårt att välja ut en till den här listan. De här kommer från 2007, 2013 och 2010 och är att anse som en teaser och hedersomnämnande.

3. Tiger Woods

Den senaste bilden från Tiger Woods rattfylla är redan klassisk. När alla trodde att golfstjärnan var tillbaka på banan kom nyheten som en överraskning och bilden sprids redan över hela världen.

2. Nick Nolte

Nolte greps 2002 misstänkt för rattfylla i ett totalt otyglat hår och en skjorta som skallrar om festligheter.

1. Steve McQueen

The Great Escape-mannen greps, även han, för rattfylla 1972. Med en osedvanligt ickeångerfull inställning ställde han upp för polisens bild.

AV: Markus Thunberg

Annons