Artikeln innehåller reklamlänkar
LÄS MER:MadonnaVictoria BeckhamBritney SpearsTaylor SwiftKardashiansVictoria Beckham

12 dagar efter förlossningen – Candice Swanepoels ilska efter bilderna: "Så elakt"

13 jul, 2018 
AvJonna Friberg Wennerberg
Candice Swanepoel ryter ifrån mot kropphetsen
Candice Swanepoel är supermodell och blir ständigt bedömd för sitt utseende, nu lackar hon ur på Instagram och ryter ifrån ordentligt mot alla elaka kommentarer.
Annons

Att bli bedömd för sitt utseende och framförallt sin kropp är vardag för Victoria’s secret-modellen Candice Swanepoel, 29. Hennes utseende är hennes främsta verktyg i hennes yrke, men hon är trött på allas synpunkter på framförallt hennes kropp.

I juni födde Candice Swanepoel sin andra son Ariel och visade stolt upp honom tillsammans med storebror Anacan Instagram. Hela familjen var väldigt lycklig och hon öste kärlek över sina söner.

“Det här är de mest värdefulla gåvorna som livet har givit mig. Jag är lyckligt lottad som får vara deras mamma, som får guida dem genom det som kallas livet. Nu kommer de alltid att ha varandra”, skrev modellen när yngsta sonen hade kommit till världen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men knappt två veckor efter det att sonen kommit till världen ilsknade Candice Swanepoel till ordentligt. Det var efter att hon tillbringat en dag på stranden tillsammans med sin familj som paparazzis hade fotat henne i bikini och flera av de som såg bilderna  kommenterade otrevliga saker om hennes kropp. Kroppshat är ingenting som hon accepterar och därför valde hon själv att publicera bilderna på sin Instagram och ryta ifrån ordentligt.

Annons

“Det här är jag 12 dagar efter att jag fött min son. Om du har någonting dåligt att säga om den…kolla på dig själv. Samhället är så elakt mot varandra.”, skriver hon.

Förutom att hon tycker att människor är elaka mot varandra så passar hon på att dissa samhällets sjuka krav på kvinnans kropp. Och ifrågasätter om de känner att de har rätt att kommentera hennes kropp bara för att hon råkar vara supermodell.

“Skönhetsnormen är ibland omöjliga för kvinnor idag, jag skäms inte över att visa min mage efter förlossningen. Jag är stolt faktiskt. Jag bar på min son i 9 månader där inne. Jag tycker att jag förtjänat rätten till att ha en liten mage, är det för att jag är modell? Vi är faktiskt normala människor vi med så låt mig njuta på stranden i fred tack” , fortsätter hon.

Sedan avslutar hon med att hylla kvinnokroppen för att den klarar av att bära ett barn i nio månader.

“Jag måste inte dölja min mage bara för att människor har orealistiska krav på kvinnan. Vi skapar liv, vad kan du göra? Tjejer, vi är i det här tillsammans, var snälla mot varandra”, avslutar hon.

Foto: IBL

Annons