LÄS MER:MadonnaCéline DionVictoria BeckhamBritney SpearsHoney Boo BooTaylor Swift
Festis marknadsföring banner

10 år efter Michael Jacksons död – det gör hans barn idag

08 jul, 2019 
Malin Ljung
Michael Jacksons barn
För tio år sedan dog Michael Jackson – så lever hans barn Prince, Paris och Blanket nu:
✔︎ Har bytt namn och slutat att prata.
✔︎ Visar upp sin flickvän på sociala medier.
✔︎ Familjens oro för Michael Jacksons dotter: ”Kommer aldrig att sluta väl”.
✔︎ Barnens mammas ord om uppgörelsen med Michael.
Annons

För tio år sedan chockades världen av uppgifterna att världsstjärnan Michael Jackson hittats livlös i sitt hem. Hans liv gick inte att rädda och stjärnan blev bara 50 år.

Michael Jackson efterlämnade sig de tre barnen Prince, Paris, och Blanket, vid den tidpunkten bara var 12, 11 och sju år gamla.

Michael Jacksons begravning direktsändes i tv över hela världen, och det var en av de första gångerna som barnen syntes i rampljuset. Med familjen Jackson runt sig klev de upp på scenen och sörjde sin far.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Michael Jacksons barn på hans begravning
Paris, Prince och Blanket på sin fars begravning.

Oklart vilka de biologiska föräldrarna är

De äldsta barnen, Prince och Paris, biologiska mamma är Debbie Rowe – Michael Jacksons andra hustru.

Tre månader efter att de blivit äkta makar föddes deras första barn; Prince Michael Jackson. Han föddes den 13 februari 1997.

Annons

Debbie Rowe har tidigare berättat för News.com om tillfället då de bestämde sig för att bli föräldrar. Michaels relation med exhustrun Lisa Marie Presley var över och enligt Debbie ska stjärnan ha varit förkrossad. Hon fanns där för att trösta och stötta när han öppnade upp sig för henne.

– Han sa ”jag vill verkligen vara en pappa” och jag sa ”så bli en pappa”. han tittade på mig, sen sa jag ”låt mig göra det här för dig, jag vill göra det. Du har varit så bra för mig, snälla låt mig göra det, du måste få vara en pappa”. Jag övertalade honom, har hon berättat.

Direkt efter att sonen föddes stod det klart att Michael Jackson var den som var mest hänförd av att vara förälder, han ska enligt Debbie ha tagit med sig Prince till Neverland och själv såg hon inte sonen de första sex veckorna.

”Detta är Michaels barn. Det är inte det att det inte är mina barn, men jag fick dem för att han önskade att bli pappa”

Michael Jackson och Debbie Rowe bröllop
Michael Jackson och Debbi Rowe bara några få minuter efter sitt bröllop.
Michael Jackson med sonen Prince 1998.
Michael med sonen Prince som vid fototillfället var ett år.

14 månader senare födde hon deras andra barn, dottern Paris.

– Vi har en otraditionell familj, och det är tydligt att det gör folk obekväma. Vi är en familjeenhet, och jag vill alltid finnas för honom och barnen. Folk säger ”det är ofattbart att hon förlorat sina barn”, men det gjorde jag inte. Barnen är med sin pappa, där de ska vara, berättade Debbie i en dokumentär och fortsätter:

Annons

– Detta är Michaels barn. Det är inte det att det inte är mina barn, men jag fick dem för att han önskade att bli pappa. Jag tror några människor är menade för att bli föräldrar, och han är en av dem.

Debbie Rowe och Michael Jackson skilde sig 1999. Tre år senare blev han pappa för tredje gången,  i februari 2002 välkomnade han sonen Prince Michael Blanket Jackson II, som ska ha kommit till världen med hjälp av en surrogatmamma.

Samtidigt har det länge spekulerats i vem som är biologisk fader till barnen, två som förekommit i diskussionerna är skådespelaren Mark Lester (som är gudfar till samtliga barn) och läkaren Arnold Klein. En som säger veta sanningen är Michael Jacksons läkare Conrad Murray, samma man som figurerat i utredningen kring stjärnans död och dömdes för vållande till annans död.

”Om de kommer till mig en dag när de är vuxna och redo att få reda på sanningen”

Conrad Murray har sagt att han kommer berätta sanningen för barnen – om de själva ber om det.

Annons

”Om de kommer till mig en dag när de är vuxna och redo att få reda på sanningen. Då kan vi ha en konversation och de kan få reda på allt de vill veta. Men, jag kommer inte skriva om det i en bok eller i någon annan rapportering. Men, jag känner till svaret”, skriver han i ett uttalande som Daily Mail tagit del av.

Prince Michael Jackson I: Nya karriären med lillebrorsan

Prince är Michael Jacksons äldsta barn, idag 22 år gammal. Denna sommar firades han av familjen efter att ha tagit examen från Loyola Marymount University och dagen därpå avslöjade han att han tillsammans med lillebror Bigi (tidigare Blanket) ska lansera en Youtube-kanal där de ska recensera film.

Prince lever ett relativt anonymt liv, men delar ändå med sig många bilder på sina sociala medier. På Instagram har han drygt 600 000 följare.

För två år sedan publicerade han en video på en tatuering han gjort för att hylla sin far, den föreställer Michael Jackson med stora vingar på ryggen.

Efter sin examen tackade Prince sina släktingar Tariano, Taryll och Taj för allt stöd han fått under sin studietid.

Annons

”Det största tacket går till TJ och hans bröder Taryll och Taj som stöttade mig att ta examen trots att jag ville sluta. Ärligt talat kan jag inte säga om det var värt det än, men jag är stolt över min examen och ser det som ett bevis på att jag har motivation och disciplin”, skrev Prince på Instagram.

Prince är tillsammans med flickvännen Molly Schirman som ofta förekommer på hans sociala medier.

Prince Jackson och flickvännen Molly
Prince med flickvännen Molly.

Paris Jackson: ”Han är min pappa, varför skulle han ljuga för mig?”

Michael Jacksons dotter Paris, 21, är den av de tre barnen som lever det mest offentliga livet. Hon bor i Los Angeles och arbetar bland annat som modell och artist. Men det är inte för sin karriär hon skapat flest rubriker – mer för sitt kontroversiella leverne.

Annons

Redan som 15-åring kom rapporter om att Paris Jackson gjort ett självmordsförsök. Orsaken ska ha varit att hon fått reda på att hon och brodern Prince inte har samma biologiska far.

– Hon var övertygad om att hon och Prince var helsyskon. Hon har alltid sett upp till honom, säger en uppgiftslämnare till The Sun.

”Jag brukade tänka “okej han är min pappa, varför skulle han ljuga för mig?”. Så jag tror bara på det han sa till mig”

Paris ska alltid ha varit medveten om att Michael Jackson inte var hennes biologiska pappa, men däremot trodde hon att hon var helsyskon med sin storebror Prince.

– Att höra att hon inte var det var början på en nedåtspiral, säger en källa till The Sun.

Paris ska ha fått ta del av sanningen i samband med rättsprocessen mot konsertarrangören AEG Live som familjen Jackson anklagade för att bära ansvaret för Michaels död.

Själv är hon övertygad om att Michael är hennes pappa, något hon berättade om i en intervju med Rolling Stone i början av 2017.

– Jag ser mig själv som svart. Min pappa brukade se mig i ögonen och peka på mig och säga “du är svart, var stolt över dina rötter”. Jag brukade tänka “okej han är min pappa, varför skulle han ljuga för mig?”. Så jag tror bara på det han sa till mig. För såvitt jag vet har han aldrig ljugit, sa hon till Rolling Stone.

Paris Jackson sjunger
Paris satsar hårt på sin musikkarriär.

I samma intervju gick hon hårt åt läkaren Conrad Murray som hon skuldbelägger för sin fars död.

– Absolut. Det är uppenbart. Allt pekar på det. Det låter som en konspirationsteori och skitsnack, men alla fans och alla i familjen vet. Det var uppgjort, säger hon.

Annons

Hon berättar samtidigt att hennes pappa trodde att folk var ute efter honom.

– Han brukar hinta om att folk var ute efter honom. Vid något tillfälle sa han att ”de kommer döda mig till slut”.

Paris Jackson och pojkvännen Glenn
Paris tillsammans med pojkvännen Gabriel Glenn.

Paris noterats använda droger, haft tveksamma pojkvänner vid sin sida – och flera gånger rapporterats vara inlagd på sjukhus och rehab. Så sent som i mars 2019 tillkallades ambulans till Paris Jacksons adress i Los Angeles efter ett misstänkt självmordsförsök. Något hon själv dementerade.

Familjen Jackson ska dock vara oroliga för 21-åringens vilda leverne och att det kommer att sluta katastrofalt.

– Många har varit väldigt oroliga för henne under en lång tid. Hon är på väg utför. Det kommer aldrig sluta väl, säger en uppgiftslämnare till Radar Online i början av 2019.

Annons

Paris Jackson är tillsammans med bandkollegan Gabriel Glenn och relationen får många av hennes familjemedlemmar att oroa sig ännu mer.

– Paris är så vilsen. Hon och Gabriel låser in sig i sitt hem, tar droger och vägrar att låta någon annan komma nära dem.

Bigi Jackson: Bytte namn efter trakasserierna

Michael Jacksons yngsta son är den mest anonyma i syskontrion. Han var bara sju år gammal när Michael dog och sedan dess har han knappt syns till i offentliga sammanhang.

– Barnen lever som att Michael konstant ser ner på dem från himlen, sa nyligen en vän till People, samtidigt som personen förklarade att Blanket ”har störst problem med att anpassa sig efter Michaels död”.

– Han verkar väldigt vilsen och extremt upprörd.

Bigi med syskonen Paris och Prince
Bigi tillsammans med sina syskon.

Michael Jackson valde att döpa honom till Prince Michael ”Blanket” Jackson II, men när han var 13 år valde han att byta namn till Bigi. Orsaken ska vara att han blivit mobbad i flera år, men namnändringen ska dock ha lett till att han fått ett bättre självförtroende.

Annons

Storebrodern Prince delade i maj med sig av en bild på Bigi, som nu är 17 år gammal, när de var på biofilmen Avengers: Endgame. Det är den första bilden på Bigi på flera år.

Enligt personer i hans närhet ska han nu vara mer stabil och självsäker bland andra människor och han studerar på en privatskola i Los Angeles. Bigis umgängeskrets består mest av hans nära släktingar.

”Bigi är en av de mest pratglada i skolan och nu pratar han inte längre. Vi är alla oroliga”

Bigi Jackson 2018
Så här ser Bigi ut nu för tiden, bilden är tagen under 2018.

När dokumentären Leaving Neverland släpptes i början av 2019 riktades nya anklagelser mot Michael Jackson om att han ska ha haft kärleksrelationer med minderåriga pojkar. De nya anklagelserna ska ha tagit hårt på Bigi, i en intervju med tv-programmet Victoria Derbyshire uppger Michael Jacksons brorson Taj Jackson, 45, att kändissonen helt slutat prata.

– Bigi är en av de mest pratglada i skolan och nu pratar han inte längre. Vi är alla oroliga, säger han i programmet.

Vem som är Bigis biologiska mamma är inte bekräftat, Michael Jackson ska ha tagit hjälp av surrogatmamma för att få ett tredje barn.

Efter stjärnans död har Bigi bott tillsammans med sin farmor, Katherine Jackson.

Tillsammans med sin storebror Prince driver han nu en Youtubekanal där de recenserar film tillsammans.

FOTO: TT, Instagram

Annons