Kändisfrisören-Bobby: Jag får veta alla hemligheter först

Mellan frisörsalongens fyra väggar får frisören Bobby Oduncu höra kändisarnas innersta hemligheter. Ofta innan någon annan ens vet om det.

Bobby Oduncu, 40, har gjort håret på världsstjärnor som Pink och Sting, och i salongen på Humlegårdsgatan 11 kommer regelbundet svenska kändisar för att fixa frillan. Men att vara kändisfrisör har sina baksidor. Bobby får ofta höra allt om artisterna, skådespelarna och stjärnornas innersta hemligheter – saker som inte alltid är så vackert.

– De berättar om sina skilsmässor, att de gjort abort eller varit otrogna. Det vet att det som sägs här stannar, jag skulle aldrig någonsin säga det vidare.

Vi träffar honom en kylig onsdagsmorgon på salong Natasha Sthlm och jag får förmånen att sitta i stolen så att han kan styla mitt hår medan vi pratar. Att kändisar som har många följare skiljer sig eller genomgår en annan stor händelse i livet uppmärksammas alltid stort av både privatpersoner och media. Men Bobby berättar att han är den som känner till kommande händelser i nöjesvärlden – ibland långt före någon annan gör det.

– Ja, jag visste ju till exempel att Danny skulle fria till Molly. Jag har klippt honom i 11 år och han satt här i stolen typ ett halvår innan och diskuterade hur han skulle göra. Han berättade att han skulle fria på toppen av Kilimanjaro. Nu kan jag ju prata om det för nu vet alla, men då visste han att jag skulle hålla det hemligt!

Danny Saucedo och Molly Sandén är goda vänner med frisören.

Danny Saucedo och Molly Sandén är goda vänner med frisören.

Har du några fler exempel?

– Haha, nej, jag kan inte avslöja mer. Det är därför mina kunder är lojala och kommer tillbaka till mig. För att jag är lojal mot dem.

Har frisörer har tystnadsplikt?

– Inte enligt lag men enligt vårt egna regelverk.

Bobby ser ut att må riktigt bra. Han tränar mycket och berättar själv hur han är noga med att ta hand om kroppen. Men för några år sedan var allt annorlunda. Inom loppet av bara några år utsattes Bobbys salong för två brand-attentat och han förlorade sin stora kärlek. Och i mörkret valde många kändisar att lämna Bobbys sida.

– En del drog sig undan, de visste inte hur de skulle hantera min sorg. De slutade höra av sig, slutade komma till salongen under flera år. För mig var det bland det värsta som kan hända. De kunde bara ha skickat ett sms och frågat hur jag mådde. Istället hörde de av sig när allt var över och frågade om vi skulle ut och festa.

Vilka kändisar var det som dissade dig?

– Du vet ju att jag inte vill hänga ut någon.

Men samtidigt fanns andra där, personer som har blivit vänner för livet.

– Många har varit så otroligt stöttande. Danny och Molly lät mig sova hemma hos dem, Linda Thelenius har alltid funnits där och det har betytt otroligt mycket. Plus en massa andra människor som inte är kända men som betytt allt för mig.

Bobby har klippt många kändisar.

Bobby klipper en kund när Hänt hästar på.

Nu har Bobby hittat kärleken igen och i somras gifte han sig med sin Jimi Bennet, 22. Och även om han i skrivande stund också jobbar med annat än frisöryrket så lovar han att aldrig lägga saxen på hyllan.

– Jag kommer aldrig sluta klippa. Håret har tagit mig dit jag är idag och de tänker jag inte sluta med.

Se när Bobby fixar reportern Johannas hår: 

Foto: Hänt, IBL