TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Här avslöjas de hemliga snuskbilderna på Gröna Lund

26 maj, 2018 
AvJohanna Bladh
Snuskbilderna på Gröna lunds tivoli i Stockholm
Visste du att det mitt bland karusellerna och godisförsäljningen gömmer sig dolda snusk-målningar på Gröna Lund? Hänt TV har träffat konstnären bakom verken som visar de hemliga platserna – där tusentals omedvetna barn och föräldrar passerar varje sommar.
Annons
Här är de dolda snuskteckningarna på Gröna Lund: "Helt otroligt!"Brand logo
Här är de dolda snuskteckningarna på Gröna Lund: "Helt otroligt!"

Varje dag besöker tusentals personer tivolit och nöjesfältet Gröna Lund i Stockholm, men mitt bland barnfamiljer och ungdomar finns snuskiga bilder som konstverk. Något som verkar gått de flesta obemärkt förbi.

Konstnären bakom målningarna är Joakim Hansson och han har skapat dem under 40 års tid. Och för Hänt avslöjar han att det är ingen slump att bilder av diverse könsorgan och annat finns på bilderna han målat.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det visade sig vara populärt, att folk kunde kolla in bilden så såg de någon liten krydda i bilderna. De ska ändå vara sofistikerat, säger Joakim Hansson.

Som exempel finns bland annat den Skakande sångerskan i Lustiga huset. Om man tar sig en närmare syn av målningen kan man lätt förväxla gitarrens topp med ett manligt könsorgan, och den är dessutom strategiskt placerad vid sångerskans bakdel.

Sexuella bilderna på Gröna Lund

Konstnären Joakim Hansson säger att det inte är han själv som kuppat in det snuskiga temat i bilderna, istället har Gröna Lund varit fullt medvetna om temat och även legat bakom det.

Annons

– Det ingick i hela konceptet som fanns tidigare, nu för tiden skulle jag inte få göra någon sådan grej, skrattar Joakim Hansson.

Bilden på den Skakande sångerskan i Lustiga huset är inte den enda snuskbilden. I anslutning till spöktåget, Blå tåget, finns en kvinna avbildad med ett manligt könsorgan på sitt huvud. På frågan om det finns en att bilderna med de sexuella anspelningarna mitt bland barnattraktionerna kan uppfattas stötande svarar konstnären Joakim Hansson:

– Jo men det finns det säkert, men man ser det som ett kulturarv från 70-talet, på den tiden då det var rumsrent. Det är något helt naturligt som ingår i livet det är väl lite kittlande och spännande, säger han.

”Lite humor får man ha”

När Hänt besökte Gröna Lund vimlade det massor av kändisar på nöjesfältet och när de uppmärksammades på temat var det ingen som tog illa upp, istället skrattade de högt. Ingen av dem verkade tidigare ha lagt märke till snusket.

– Nej herregud! Det är bara roligt, lite humor får man ha, säger Laila Bagge.

– Haha, det tycker jag är härligt, skrattar Carolina Gynning.

Antiha Cleménce var där tillsammans med sina barn:

– Det är väl roligt, säger hon och fortsätter med en nick mot barnen:

– De fattar ju inte vad det är ändå.

För mer dolda snusbilder, se klippet i topp av artikeln!

Annons