Artikeln innehåller reklamlänkar

Gravida Carina Berg: Därför avslöjar jag inte när jag ska föda

Carina Berg är gravid

Programledaren Carina Berg har varit hemlighetsfull kring sin graviditet. Nu berättar hon varför hon inte vill avslöja för mycket.
Carina Berg om kampen innan graviditetslyckan: “Många tårar”
Slå på ljud

I slutet av 2017 avslöjade tv-profilen Carina Berg, 41, att hon funnit kärleken i fotbollsspelaren Erik Berg, fd. Johansson, 29. Kort efter  kärleksavslöjandet förlovade de sig och i december förra året gifte de sig i Vemdalens kyrka i Härjedalen.

ANNONS: Redo för sol, bad och picknick? Fynda sommarens bästa picknickfilt här! (länk till Aller media shop)

För några veckor sedan kom nästa stora nyhet från paret. I ett inlägg på Instagram berättade Carina Berg att hon och maken väntade barn.

”Efter en knölig uppförsbacke där vi visst skulle ödmjukas ner på knäna var det till slut en liten som ville hänga kvar. Så tacksam och LYCKLIG ATT JAG BARA GRINAR”, skrev programledaren under bilden på sig själv i bikini och med en begynnande bebisbula på magen.

Carina Berg om gravidkampen

I podcasten Gynning & Berg hittar sig själva som Carina Berg har tillsammans med konstnären och tv-profilen Carolina Gynning, 41, berättade hon mer om sin graviditet och om vägen dit som kantats av flera missfall.

– Det var ingen räkmacka. Det var ju ganska många missfall och många, många tårar. Och en himla brant uppförsbacke, sa Carina Berg i podden.

Hon ville dock inte avslöja mer detaljer utan lovade istället att berätta mer längre fram när hon kände sig redo.

Vill inte avslöja när barnet föds

I ett nytt avsnitt av podcasten frågar Carolina Gynning om hon har gått ut med hur långt hon har kommit i graviditeten, men även det vill Carina Berg hålla hemligt.

– Jag tänker mig att annars så blir det så mycket att kvällstidningarna kanske undrar där och då, men jag har ju kommit en bit liksom, säger Carina Berg.

Carina Berg och maken Erik Berg

Carina Berg med maken Erik Berg.

Hon får även frågan av sin poddkollega hur det har varit att hålla graviditeten hemlig så länge.

– Det har varit ganska jobbigt också för att anledningen till att jag har gömt magen är ju att jag har varit så himla orolig och jag har inte velat dela den här oron med fler än mina närmsta, svarar programledaren.

Hemliga besöken hos barnmorskan

Under besöken hos barnmorskan har hon varit orolig över att bli upptäckt, och maken Erik Berg har hjälpt henne att smyga så gott det går. Nu kan hon däremot göra sina besök utan att försöka dölja sin graviditet.

– Det var första gången som jag gick in till barnmorskan utan att vara rädd för att någon skulle se mig för nu har vi ju berättat. Så nu gick jag ju där med magen och kunde ha lite tajt tröja. Det var jätteskönt. Innan har Erik gått lite före mig och jag har gått bakom och haft keps, berättar Carina Berg.

Vad det är för kön på bebisen vet både hon och Carolina Gynning om, men även det kommer att hållas hemligt.

Carina Berg var tidigare gift med programledaren Kristian Luuk, 52. Paret skilde sig 2016 efter att ha varit gifta i åtta år och har sonen Holger, 9, ihop.

FOTO: Instagram, TT/Henrik Montgomery, TT/Karin Törnblom

FRÅN FÖRSTASIDAN