ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen om Leif Andrées viktras – nu berättar han om hälsokampen

28 nov, 2022 
Leif Andrée
Leif Andrée har tappat hela 28 kilo.
I en intervju med Hänt berättar han nu sanningen bakom det extrema viktraset.
– Det var helt enkelt så, om man ska lägga korten på bordet, att jag var alldeles för överviktig, säger Leif.
Annons
Ellen Jelineks ärliga ord om Alex Schulman: "Älskar"Brand logo
Ellen Jelineks ärliga ord om Alex Schulman: "Älskar"

Skådespelaren Leif Andrée, 64, har genomgått en stor livsförändring. Inte nog med att han nyligen genomgick en skilsmässa med tidigare hustrun Sophia Artin, 58, så har han även rasat i vikt. Under de senaste två och ett halvt åren har Leif tappat hela 28 kilo. I en intervju med Hänt berättar han nu om viktraset.

– Det var helt enkelt så, om man ska lägga korten på bordet, att jag var alldeles för överviktig. Rent medicinskt kan man säga att jag behövde gå ner i vikt och jag ville gå ner i vikt också, säger Leif och fortsätter:

– Jag har dragit ner på kosten. Jag äter men jag äter inte mycket. Jag blir mätt på ingenting och det är ganska skönt. Jag har aldrig varit någon älskare av skräpmat, jag är ingen älskare av pizza, hamburgare och pommes utan jag är otroligt bra på att laga mat. Jag skulle nästan kunna ha ett matprogram. Jag gör bra mat från grunden men jag har bara ätit mindre nu och rört på mig lite mer. Det är inte mycket men jag är ute och promenerar.

Annons

Var det någon hälsofara eller uppmaning från läkare?

– Jag hade lite högt blodtryck och sånt. Läkarna vill väl alltid att man går ner i vikt, jag var ju överviktig. Det var folk som kommenterade det också att Leif du måste gå ner. Jag bestämde mig bara att nu måste jag göra det.

Leif Andrée om viktnedgången – sonens krav: ”Han har piskat på mig”

Framöver ska han även börja med styrketräning på gymmet, två gånger i veckan är tanken.

– Det blir tillsammans med min son, han har piskat på mig att jag måste följa med. Jag ska fortsätta nu, jag ska gå ner sju kilo till, sen är det bra, säger Leif.

Även om Leif har fått kämpa med viktnedgången så anser han att den gått bättre än vad han hade kunnat ana.

– Det har varit lättare än jag trodde. Det som är värst och tråkigast, det är på kvällarna om man är ledig och vi har som lite kutym att se på tv. Vi ser på någon serie tillsammans här hemma, koka te och äta några rostade mackor med god lagrad ost och marmelad. Det har jag fått sluta med och det är det värsta. Jag sitter och tittar på mina barn som smaskar i sig, helvete. Men jag brukar ta sådana där kex, salta kex och så lägger jag på en ostbit och en liten liten klick med marmelad. Det får räcka.

Hälsan är annars bra, däremot menar Leif att åldern har börjat sätta sina spår.

– Den är okej. Jag är 64 år så det är klart att man får sina skrupler. Knäna är inte så bra, ryggen ballar ut ibland, magen måste man tänka på att äta lite mer rätt. Det kommer sådana ålderstecken när man är 64 år, så är det, säger han.

Leif om att medverka i Alla mot alla: ”Så pressat”

Under hösten är Leif aktuell i Alla mot alla där han tävlar tillsammans med Dilba Demirbag, 51.

– En otroligt häftig upplevelse och skrämmande. Man blir så jävla nervös där i buren. Det blir så pressat så man kan inte tänka helt klart. Men fantastiskt roligt.

FOTO: TT/Discovery+

Annons