TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Vilka gick till final i Melodifestivalen?Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill se

Zlatans oväntade karriärsbyte – hånas i Nyhetsmorgon: ”Förvånad”

26 sep, 2022 
https://image.hant.se/image-7520966?imageId=7520966&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=69.31&x=0&y=9.9
Gustav Motte
Asterix, Obelix … och Zlatan?
Fotbollsstjärnan har svidat om och blivit filmstjärna på vita duken.
Men i TV4:s Nyhetsmorgon hånas Zlatan.
– Han har ju hållit det väldigt tyst, säger programledaren Soraya Lavasani i TV4.
Annons
Zlatan slår sönder spelarbussens vindrutaBrand logo
Zlatan slår sönder spelarbussens vindruta

Zlatan Ibrahimovic, som fyller 41 i oktober, ska göra debut på vita duken. Under söndagen den 25 september släpptes en omtalad trailer – där Zlatan spelar en oväntad karaktär. Fotbollsstjärnan, som har hållit sina skådespelardrömmar hemliga, chockade världen när bilderna på honom i trailern.

Filmen? Asterix and Obelix: The Middle Kingdom (Svensk titel: Asterix & Obelix: I drakens rike). I filmen om de två burdusa gallerna som smäller på romare med hjälp av trolldryck, kommer Zlatan Ibrahimovic istället dra nytta av sina fotbollskunskaper kan man utröna i en krigsscen som visas upp i trailern.

Men även fotbollsspelarens kampsports-erfarenheter kommer ha en roll, enligt ressigören. I Asterix och Obelix-filmen kommer Zlatan Ibrahimovic spela rollen som den romerska soldaten Antivirus.

Annons

Sökte ”personlighet och arrogans” – hittade Zlatan

Enligt filmens regissör, samt huvudrollsinnehavare som Asterix, Guillaume Canet letade han efter en skådespelare med ”personlighet och arrogans” för rollen.

Rollen som Antivirus kommer dessutom ha stor betydelse för filmens handling.

– Vi letade efter någon med personlighet och arrogans. Jag lyckades komma i kontakt med honom och idén roade honom. Dessutom håller han på med taekwondo, säger Guillaume Canet, enligt Sportbladet.

Själv har Zlatan Ibrahimovic varit fåordig om rollen, innan trailern släpptes. I ett inlägg på plattformen Twitter skriver fotbollsstjärnan:

”Soon. Vive la France”, som grovhugget kan översättas till ”Snart. Länge leve Frankrike”.

Soraya Lavasani : ”Jag blev förvånad …”

Under segmentet Sportsnackisar i Nyhetsmorgon i TV4, guidar Ali Reza, programledarna Soraya Lavasani och Martin Järborg genom de senaste sporthändelserna.

Annons

Givetvis togs Zlatan Ibrahimovics oväntade karriärval upp i svepet. Båda programledarna fnissade lätt åt svensken i romarutstyrsel.

– Såhär har vi inte sett honom förut, frågar Ali Reza de båda programledarna medan han pekar på Zlatan iklädd rustning.

– Jag blev förvånad när den här trailern dök upp, för det känns som han hållit det väldigt hemligt, fortsätter Ali Reza.

Zlatan togs upp i TV4.

Tidigare stjärnor har också medverkat

Soraya Lavasani instämmer.

– Om han hade haft skådespelarambitioner, så, så har han hållit väldigt tyst om det, säger programledaren med ett flin.

Martin Järborg noterar även att Zlatans romarkläder påminner om AC Milans. Huruvida Zlatan kommer få däng av galler framgår inte av trailern.

I tidigare Asterix- och Obelix-filmer har även haft gästspel av fotbollsspelaren Zinedine Zidane, basketstjärnan Tony Parker och F1-profilen Michael Schumacher alla med i “Asterix på olympiaden”.

Asterix & Obelix: I drakens rike har svensk biopremiär den 10 februari 2023.

Foto: TT, TV4

Annons