Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären: ”Paniken”

Zlatan Ibrahimović

Världsstjärnan Zlatan Ibrahimović säger att han vill spela för Sverige ett tag till – samtidigt som 40-åringens karriär närmar sig sitt slut.
Nu erkänner den svenska fotbollsikonen att tanken på att avsluta karriären gör honom panikslagen.
– Man har den här rädslan om vad som kommer hända efteråt, säger han på en presskonferens enligt Göteborgs-Posten.
0:43

Efter reklamen: Zlatans känslosamma ord – erkänner oron efter karriären

(0:43)

Att Zlatan Ibrahimovi, 40, är Sveriges största fotbollsspelare genom alla tider är det nog många som håller med om.

Under sin otroliga karriär har en spelat i några utav världens bästa lag och gång på gång fortsatt att imponera med sitt fantastiska spel. Han har också bland annat tilldelats Guldbollen hela tolv gånger.

Men som för de flesta idrottare så har allt fler skador börjat komma ju längre karriären har fortsatt. För tillfället spelar 40-åringen i den italienska storklubben Milan men Zlatan Ibrahimovi kontrakt löper dock ut efter säsongen. Det är dock mycket som tyder på att stjärnan fortsätter även nästa spelår.

Ibrahimovi nya besked om svenska landslaget: ”Ett liv efter”

Eftersom Zlatan Ibrahimovi hade ett gult kort så stängdes han av från Sveriges VM-playoff mot Tjeckien under torsdagen. Men om Sverige hade gått till ett VM i vinter så har 40-åringen sagt att han skulle vilja vara med och bidra i mästerskapet.

Men trots hans vilja att fortsätta i landslaget och hans succékarriär i Milan så är det flera som tror att han kan lägga fotbollsskorna på hyllan efter nästa säsong. Och på en presskonferens in för torsdagens VM-playoff så erkände anfallsstjärnan att han själv börjat tänka på den dagen han lägger av.

– Jag fortsätter så länge jag kan, så länge jag kan komma med resultat. Men du har också ett liv efter fotbollen, och man vill må bra i det nya livet också, säger han på presskonferensen enligt Göteborgs-Posten.

Zlatan i tårar efter känsliga frågan

Se klippet här!

Zlatans ärliga ord om paniken – nya liver med Helena och barnen

Men den stora stjärnan avslöjar också att han får panik av att tänka på ett liv efter fotbollskarriären.

– Jag vill inte ångra mig när jag slutar. Jag vill maximera medan jag kan. Man har den här rädslan om vad som kommer hända efteråt. Det kommer komma massa erbjudanden hit och dit, Det adrenalinet jag får på planen kommer jag inte att få igen, inte chans. Det är där paniken kommer in, säger han under pressträffen.

Och han vore väl inte Zlatan Ibrahimovi om han inte passade på att skicka en liten passning till alla fan där ute.

– Jag tror det är mer en sorg för er som inte kan kommer att få se mig spela live igen. Njut medan jag är på planen. Ni kommer aldrig få se en Ibrahimovic igen. Dagen jag slutar kommer komma. Men jag håller en dörr öppen, säger han.

Så vem vet, om några år kanske fotbollsstjärnan lever ett mer stillsamma familjeliv tillsammans med kärleken Helena Seger, 51, och sönerna Maximilian Ibrahimovi, 15 och Vincent Ibrahimovi, 14.

LÄS OCKSÅ: Därför har Zlatan Ibrahimovic knappt några vänner kvar – berättar nu

LÄS OCKSÅ: Zlatan Ibrahimovics sorg efter broderns död: ”Svårt att förstå”

FOTO: Christine Olsson/TTXPOSUREPHOTOS.COM

SENASTE NYTT!