Zlatan kan lägga ned karriären – vill återförenas med Helena

Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger

Kommer Zlatan Ibrahimovic och Helena Seger återförenas?
Efter säsongen är fotbollsstjärnans framtid oklar.
– Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt, säger han till Fotbollskanalen.
Fotbollsspelare blir träffad av raket under match
0:26

Efter reklamen: Fotbollsspelare blir träffad av raket under match

(0:26)

Slå på ljud

Zlatan Ibrahimovic, 40, kan ha gjort sin sista match i karriären. Ingen vet vilket beslut den legendariska fotbollsstjärnan kommer att ta när klubben Milan AC nu avslutar säsongen.

Enligt italienska medier ska han fatta ett beslut om sin framtid nästa vecka, rapporterar Fotbolldirekt. Efter VM-kvalförlusten mot Polen tidigare i år hintade Zlatan om att framtiden i landslaget var aningen oklar.

– Jag tror det är för långt fram att blicka. Om jag ens spelar fotboll. Jag går mer efter nuläget, hur jag mår, hur det känns och spelar så länge jag kan prestera. Vi får se vad som händer hemma i klubblaget också, sa han till Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic, 40, kan komma att lägga ned karriären efter säsongen.

IPA

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Zlatans sorg efter agentens död: ”De var som bröder”

Väljer Zlatan att förnya kontraktet med Milan kommer han få en rejäl lönesänkning, enligt italienska tidningen La Gazzetta dello Sport. Tidningen hävdar även att det kan bli så att Zlatan blir en del av lagets ledarstab.

Det har även spekulerats i att Zlatan kan ta över Mino Raiolas agentur, där stjärnor som Braut Haaland och Paul Pogba ingår. Agenten dog för några veckor sedan efter en tids sjukdom. De hade haft ett samarbete sedan 2003 och stod varandra väldigt nära.

– De var som bröder. Eller, han var som en pappa för Zlatan, säger Mino Raiolas vän Wilhelm Vissers till Expressen.

Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic

Agenten Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic inledde sitt samarbete 2003 och blev goda vänner.

Eamonn and James Clarke

Zlatan om saknaden efter familjen: ”Ungar som gråter”

Det kan också bli så att Zlatan flyttar hem till Sverige för att vara nära familjen. Fotbollsstjärnan har tidigare talat ut om separationen med Helena Seger, 51, och barnen Maximillian, 15, och Vincent, 14.

Medan han har spelat fotboll i Italien, har familjen varit kvar i Stockholm. Beslutet togs för att sönerna skulle få en normal skolgång i en fotbollsvärld där resandet är en stor del av vardagen.

– Den här tiden tar tid från min familj och det är ingen lätt sak. Om du har två ungar som gråter varje gång du lämnar dem så är det lite jobbigt. Jag är människa, även om jag är superman. Men vem är man utan fotbollen? Även utanför fotbollen är jag en av ”allihop”, sa han till Fotbollskanalen förra året.

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic har den senaste tiden levt ifrån familjen: ”Den här tiden tar tid från min familj”, sa han under en presskonferens.

JONATHAN NACKSTRAND

”Inget vi går och tänker på dagligen”

Zlatan Ibrahimovic är även delägare i Hammarby och en flytt till Sverige skulle innebära att han kommer närmare klubben. Däremot är det högst oklart om det är aktuellt med en spelarkarriär i Stockholmslaget.

– Det är klart att vi givetvis har en förhoppning om att han någon gång ska dra på sig en Hammarby-tröja och spela här. Men det är inget vi går att tänker på dagligen, sa Hammarbys sportchef Jesper Jansson till Fotbollskanalen.

Helena Seger

Helena Seger, 51, lever i Stockholm medan maken Zlatan Ibrahimovic spelar fotboll i Italien.

MIGUEL MEDINA

Foto: IPA, JONATHAN NACKSTRAND, Eamonn and James Clarke, MIGUEL MEDINA

FRÅN FÖRSTASIDAN