William och Kate lämnar London med barnen – så blir nya svenssonlivet

Prins William, hertiginnan Kate och drottning Elizabeth

Prins William och hertiginnan Kate lämnar London.
Tillsammans med barnen vill de leva ett svenssonliv.
– De hade inga andra krav än ett enkelt familjehem, säger en källa.
Kungens miss "Glad midsommar"
0:30

Efter reklamen: Kungens miss "Glad midsommar"

(0:30)

Slå på ljud

Prins William, 39, och hertiginnan Kate har fattat ett drastiskt beslut. Nu flyttar de från hemmet i Kensington i västra London. I stället kommer de bosätta sig i Adelaide Cottage för att kunna vara nära drottning Elizabeth, 96.

Den erfarna monarken bor numer i Windsor, som bara ligger ett stenkast från prins Williams och hertiginnan Kates nya bostad. Ingrid Seward, redaktionschef för Majesty Magazine, säger att det är ett välkomnat besked.

– Drottningen behöver människor som William. Förutom all personal så är hon ofta väldigt ensam och hon kommer bli glad att William, Kate och hennes tre barnbarnsbarn befinner sig tio minuter bort, säger hon till The Daily Mail.

Prins William och hertiginnan Kate

Prins William och hertiginnan Kate lämnar London.

Jonathan Brady/WPA/Shutterstock

Därför väljer prinsparet svenssonlivet

Källor nära familjen hävdar att drottning Elizabeths senaste hälsoproblem är en av orsakerna till flytten. De kommer även försöka få till ett liv som inte är lika lyxigt som det vanligtvis brukar vara.

– Kate och William var mycket angelägna om att få ett enkelt hem för att börja sina nya liv i Windsor. Adelaide Cottage passar dem bra. Det är ett hus med fyra sovrum. De behöver inte större eftersom de inte har någon boendepersonal.

– De hade inga andra krav än ett enkelt familjehem som var nära till både skola och drottningen. De ville inte ha något överflödigt och inget som krävde renovering eller extra säkerhet. De vill inte vara en börda för skattebetalarna, säger en källa till The Sun.

Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth.

Cover Images

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Drottningens känslokollaps: ”Hon hade tårar i ögonen”

Förra veckan firade drottning Elizabeth 70 år på tronen. England hade dukat upp till fest och det var en hel del folk som ville ta del av festligheterna. När hon dök upp på balkongen i Buckingham Palace utbröt vilt jubel.

– Drottningen var fullkomligt överväldigad över hur många människor som var där och väntade på att få se henne. Hon hade tårar i ögonen redan innan hon klev ut på balkongen, sa en källa till Daily Mail.

Drottning Elizabeth, prins William, hertiginnan Kate och barnen prins George, prins Louis och prinsessan Charlotte

Drottning Elizabeth, prins William, hertiginnan Kate och barnen prins George, prins Louis och prinsessan Charlotte på balkongen i Buckingham Palace.

Cover Images

Foto: Jonathan Brady/WPA/Shutterstock, Cover Images

FRÅN FÖRSTASIDAN