Wally är radioaktiv – mamman kan inte hålla honom i mer än 10 minuter

Wally, Carol Montgomery-Dwyer och Daniel Reece

Lilla Wally har drabbats av en ovanlig cancerform och tvingas nu genomgå 42 veckors cellgiftsbehandling.
Hans mamma, som är gravid i vecka 14, får knappt vara nära sin son.
– Jag kan inte hålla honom i mer än tio minuter eftersom han är helt radioaktiv, säger hon.

Lördagen den 24 juli åkte Carol Montgomery-Dwyer, 26, and Daniel Reece, 30, in till sjukhuset med sin son Wally. Den åtta månader gamla bebisens vänstra höga hade svullnat upp.

Läkarna trodde först det rörde sig om en ögoninfektion och skickade hem familjen med antibiotika. Men svullnaden gav inte med sig. Familjen fick strax efter veta att han drabbats av en ovanlig form av cancer, kallad rhabdomyosarcoma.

Hela livet vändes upp och ner. Wally blev blind på vänsterögat och satt på cellgiftsbehandling i 42 veckor.

Wally

Wally har drabbats av en ovanlig ögoncancer och behöver nu cellgiftbehandling i 42 veckor. Han har blivit blind på vänsterögat.

Gofundme

”Han är helt radioaktiv”

Carol Montgomery-Dwyer och Daniel Reece gör allt för att finnas där för sin son. Men eftersom Carol är gravid i vecka 14 kan hon knappt hålla lilla Wally eftersom det skulle utgöra en fara för barnet i hennes mage.

– Jag kan inte hålla honom i mer än tio minuter eftersom han är helt radioaktiv, säger Carol Montgomery-Dwyer till The New Zealand Herald.

Daniel Reece har sagt upp sig från jobbet för att ta hand om Wally. Carol säger att hon känner sig hjälplös och att det är väldigt tufft att inte kunna vara nära sin nyfödda son fullt ut.

– Jag har stunder av sammanbrott och en känsla av hopplöshet, det känns overkligt eftersom han fortfarande är en så glad och energifull liten kille.

Wally

Wallys mamma, Carol Montgomery-Dwyer, säger att hon inte får hålla sin son i mer än tio minuter eftersom han är radioaktiv på grund av all strålbehandling.

Gofundme
MOT ALLA ODDS Så gick det sen för världens minsta bebis

Kan tvingas flyga till England

Förmodligen kommer Wally behöva göra flera behandlingar. Carol och Daniel tittar nu på möjligheterna att flyga till England för att göra en strålbehandling med protoner, en metod som inte erbjuds i Australien.

Det skulle också betyda att Carol behöver föda sitt andra i England.

– Jag skulle åtminstone vara där tillsammans med min sambo och Wally. Jag skulle inte klara av att göra det själv.

Wally

Familjen planerar nu att flyga över till England så att Wally kan få en strålbehandling med protoner, vilket är en metod som inte erbjuds i Australien.

Gofundme

Startat insamling för att täcka kostnaderna

Familjen har nu startat en insamling på Gofundme. Insamlingsmålet är satt på 50 000 dollar och ska gå till behandlingar och sjukhusräkningar.

Redan nu har familjen fått in mer än målet och samlat in 54 000 dollar.

LÄS OCKSÅ: Änkan Helen, 44, har drabbats av DÖDLIG cancer – döttrarna blir föräldralösa

LÄS OCKSÅ: Marie, 44, har förlorat båda sönerna och deras pappa i samma sjukdom

Foto: Gofundme

SENASTE NYTT!