Volvo återkallar 12 000 bilar – fel på bromsarna

Volvo V90 från 2023 är en av bilmodellerna som återkallas.

FOTO: Anders Wiklund/TT
Volvo återkallar 12 000 bilar i Sverige efter fel på bromsarna.
Felen gäller sju olika Volvomodeller, skriver Göteborgsposten.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock
0:30

Efter reklamen: Tesla tvärnitar och orsakar seriekrock

(0:30)

Slå på ljud

Hela 106 000 bilar världen över och 12 000 bilar i Sverige och återkallas nu av Volvo. Anledningen är ett potentiellt fel på bromsarnas stödfunktioner.

Fel på bromsarna ligger bakom

Volvo lugnar dock oroliga bilägare med att det inte finns risk för att bromsarna plötsligt ska sluta fungera, enligt Volvos presschef Magnus Holst.

– Det är inte så att man ska vara rädd för att köra sin bil. Det är ett potentiellt fel i mjukvaran som har med bromsarna att göra, och vi återkallar alla bilar där det finns en risk att felet ska uppstå, säger Magnus Holst.

Bilarna återkallas för att Volvo ska göra en uppgradering av bilens styrsystem. Men i vissa fall kommer man inte behöva åka in med bilen till någon verkstad.

– Men det gäller inte i samtliga fall, och därför kommer varje enskild ägare att få instruktioner om hur man ska hantera detta, säger Magnus Holst.

Dessa Volvomodeller återkallas

Bilmodellerna som återkallas är följande C40, XC40, S60, V60, XC60, V90 och XC90 av årsmodell 2023. Alla som har en sådan här modell kommer att kontaktas av Volvo om hur man ska agera.

FOTO: Anders Wiklund/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN