Marko Grilc, 38, dog plötsligt – fästmön Nina födde strax efter

Marko ”Grilo” Grilc, Nina Grilc och dottern Alaska Olivia Grilc

I november slog snowboardåkaren Marko ”Grilo” Grilc huvudet i en snötäckt sten och dog.
Nu berättar fästmön Nina att hon var höggravid – och att hon tre veckor efter Markos död fött en dotter.
”Jag önskar att du hade fått träffa honom, min lilla flicka”, skriver hon.

Marko ”Grilo” Grilc, 38, hade krönt stora framgångar som slopestyle-åkare. Han vann tävlingar i både världscupen och X-games. Efter VM i Colorado, 2013, valde han att avsluta proffskarriären.

De professionella pjäxorna kanske hade lagts på hyllan, men Marko levde fortfarande ett liv som bestod av mycket snowboardåkning. På sociala medier var innehållet fyllt av tiden i backen tillsammans med fästmön Nina Grilc och parets två barn.

Det var också i backen som han dog i slutet av november. I samband med en reklaminspelning i österrikiska Sölden var han ute och utforskade terrängen när olyckan inträffade. Han ramlade och slog huvudet i en snötäckt sten. Marko Grilc bar inte hjälm vid tillfället och ska ha dött på platsen.

Marko Grilc, Stefan Grimpl och Gjermund Braaten

Final i LG Snowboard FIS World Cup 2009. Bilden: Från vänster, silvermedaljören Marko Grilc, Slovenien, guldmedaljören Stefan Grimpl, Österrike och bronsmedaljören Gjermund Braaten, Norge.

MAJA SUSLIN / TT

Svensken Sven Thorgren om sorgen

Efter dödsbeskedet sörjdes han av en snowboardvärld. Svensken snowboardåkaren Sven Thorgren var en av många som hade sett upp till Marko ”Grilo” Grilc och tog hans bortgång hårt.

– Vi var inte nära vänner, men vi hälsade på varandra när vi träffades, vilket vi gjorde så sent som för 1,5 vecka sedan. Jag vet också att han har en fin familj, så mina tankar är med dem. Det är så otroligt tragiskt. Det har kommit några tårar i dag, sa han till Aftonbladet.

På Instagram var kommentarsfältet fullt med människor som ville visa sina kondoleanser.

”Vila i frid. Så sorgliga nyheter. Jag ber för dina barn och fästmö fru. Din familj var en stor inspiration för mig också”, skrev en person.

Sven Thorgren

Sven Thorgren är i sorg efter Marko Grilcs död: ”Det har kommit några tårar i dag”, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Fredrik Sandberg/TT
VM-stjärnan Marko, 38, dog plötsligt på inspelningen – familjen i sorg

Fästmön Ninas fina ord

Att familjen betydde mycket för Marko vittnar även flera instagraminlägg, skrivna av fästmön Nina, om. I flera inlägg hyllar hon sin make och tackar för allt stöd som strömmat in efter hans bortgång.

”Jag vet att det är ett önsketänkande att saker och ting kommer att bli bättre, jag kämpar fortfarande med att ta in vad som hänt, men i dag kände jag mig lite närmre dig... Mitt hjärta kände sig hemma när vi gjorde det som gjorde oss så lyckliga tillsammans”, skrev Nina för två veckor sedan när hon var ute med barnen i skidbacken.

Nina födde dottern drygt tre veckor efter Markos död

När Marko dog var Nina höggravid med tredje barnet. Dottern Alaska Olivia Grilc föddes den 21 december. Marko fick aldrig uppleva sin dotters födsel i livet, men Nina är övertygad om att han ändå var närvarande.

”Jag vet att pappa hade varit stolt över oss, och jag vet att han var här hela tiden för att se till att det gick hans väg... lugnt, smidigt och i takt med hur han levde – all in”, skriver hon och fortsätter:

”Jag önskar att du hade fått träffa honom, min lilla flicka, men jag kan redan se honom i dina vackra ögon”.

LÄS OCKSÅ: Fruns sorg efter hockeyspelaren Jimmy Hayes, 31, död

LÄS OCKSÅ: Jimmy Hayes dödsorsak fastställd – fruns chock

Foto: Instagram, MAJA SUSLIN / TT

SENASTE NYTT!