TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Vladimir Putin utsatt för mordförsök – berättar om attacken: ”Blev”

27 maj, 2022 
https://image.hant.se/image-7524194?imageId=7524194&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=56.22&x=0&y=19.28
Alex Hartelius
Vladimir Putin
Vladimir Putin har blivit utsatt för ett mordförsök.
Det berättar chefen för Ukrainas underrättelsetjänst.
– Han blev till och med attackerad, säger Kyrylo Budanov.
Annons
En ukrainsk man flyttar landmina med sina bara händerBrand logo
En ukrainsk man flyttar landmina med sina bara händer

Under en period har det spekulerats i om Vladimir Putin, 69, är allvarligt sjuk. Både hans fysiska och psykiska hälsa har ifrågasatts kraftigt sedan inledningen av invasionen av Ukraina den 24 februari.

Nyligen kom den amerikanska tidningen New Lines Magazine över en hemlig ljudinspelning från en icke namngiven oligark. Oligarken beskrivs som en av Rysslands rikaste och ska ha nära kontakt med Kreml.

– Han är svårt sjuk i blodcancer, sa oligarken i ljudinspelningen.

Vladimir Putin
Vladimir Putins hälsa har varit kraftigt ifrågasatt den senaste tiden.
Annons

”Gjordes ett försök att lönnmörda Putin”

Vladimir Putins liv verkar vara i fara även på andra håll. Kyrylo Budanov, chef för Ukrainas underrättelsetjänst, hävdar att den ryska presidentens utsattes för ett mordförsök för två månader sedan, ungefär när Rysslands krig startade.

– Det gjordes ett försök att lönnmörda Putin. Han blev till och med attackerad, sägs det, av representanter från Kaukasus, för inte så länge sedan. Det här är ingen allmän information. Det var ett totalt misslyckat försök, men det hände faktiskt, säger Kyrylo Budanov till ukrainska tidningen Pravda.

Putin uppges vara paranoid

Det är oklart vem som skulle ligga bakom mordförsöket och Kyrylo Budanov är än så länge den enda som påstår att det verkligen ägt rum.

Annons

Enligt The Sun fruktar Vladimir Putin ytterligare mordförsök och ska ha ett team med krypskyttar som följer efter honom överallt. Han har under åren överlevt fyra tidigare mordförsök.

Presidenten ska vara så paranoid att han sökt skydd i en bunker på hemlig ort. Han ska även ha folk som smakar av varje måltid för att säkerställa så ingen förgiftat den.

– Putin vet att folk kommer efter honom. Att döda Putin är inte en enkel uppgift, men han vet att det går och det skrämmer honom, har en agent sagt till The Daily Beast.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, 69, har utsatts för ett mordförsök, enligt Kyrylo Budanov.

Foto: MAXIM SHEMETOV,

Annons