extraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextraextra

Vännernas hemska skräckolycka i semesterparadiset: ”Kan inte minnas”

28 jun, 2023 
https://image.hant.se/MoaByline.png.jpg?imageId=9788932&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=1318Moa Risberg
Vännerna Sara och Nicoles hemska skräckolycka i semesterparadiset: ”Kan inte minnas”.
Bästa vännerna Sara och Nicole råkade ut för en hemsk olycka när de reste runt i Sydasien.
De skadades allvarligt i en skräckkollision i semesterparadiset och fick ligga inne på sjukhus i nio dagar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Vägen exploderar precis framför kvinnan på moped
Vägen exploderar precis framför kvinnan på moped

Sara Khan, 25, var på resa med sin bästa vän Nicole Reardon, 25, i Vietnam när de båda var inblandade i en skräckkollision. Tillsammans med deras vänner hyrde de mopeder i Phong Nha för att göra en spännande dagsutflykt.

Men det slutade inte alls som de hade planerat.

Sara var på semester i Vietnam när olyckan var framme.
Sara var på semester i Vietnam när olyckan var framme.

Sara hade tidigare rest i Australien och Filippinerna i två månader innan hon begav sig till Vietnam för att träffa sin kompis Nicole, som hade åkt dit för att ha semester i två veckor.

Mopedutflykten slutade med katastrof!
Mopedutflykten slutade med katastrof!

Dagen fick en abrupt vändning

De två bästa kompisarna filmade sig själva när de körde på de lokala vägarna. Dagen började på ett strålande sätt – men plötsligt fick den en tvärvändning. De kolliderade med en bil och båda tjejerna skadades allvarligt. De fick åka till sjukhuset.

Annons

Sara bröt sitt lårben och Nicole, som tog den största smällen i olyckan, bröt båda handlederna, ena armen, ett revben, bäckenet och tappade dessutom en tand.

– Varken jag eller Nicole kan minnas olyckan eller någonting alls från den dagen på grund av chocken, säger Sara enligt Yahoo News

Hon har fått det återberättat för sig exakt hur olyckan gick till. Hennes vänner såg scenen spelas upp framför deras ögon.

Saras lår efter operationen.
Saras lår efter operationen.

– Vi fick höra av min kompis Camilla som stod längre fram på vägen, vid en annan moped med sin pojkvän, att en bil kom körandes i motsatt körfält. Föraren försökte köra om andra bilar framför sig och då kom bilen över i vårt körfält och slog oss av mopeden, säger hon.

Togs inte emot av sjukhusen

När ambulansen kom och hämtade Sara och Nicole möttes de plötsligt av nästa utmaning. De lokala sjukhusen i området tog inte emot dem. De tvingades åka i tre timmar för att komma till Hue Hospital som är ett internationellt sjukhus. Där togs de emot.

Annons

– Vi fick smärtstillande först efter en timmes resa, när min vän Camilla tvingade förarna att stanna på ett närliggande sjukhus för att ge oss morfin, berättar Sara.

När de kom fram fick rullades Nicole omedelbart in i operationssalen eftersom hennes skador var allvarligare. Sara fick vänta till nästkommande dag.

Sara och Nicole tillbringade nio dagar på sjukhuset.
Sara och Nicole tillbringade nio dagar på sjukhuset.
Nicole bröt båda handlederna. Men det tog läkarna en vecka innan de upptäckte att det var en fraktur i den högra.
Nicole bröt båda handlederna. Men det tog läkarna en vecka innan de upptäckte att det var en fraktur i den högra.

Läkarna bröt hennes handled igen

Sara fick en metallstav och några spikar i lårbenet och Nicole opererades i sin arm och sin ena handled. Totalt fick vännerna tillbringa nio dagar på sjukhuset, bland annat firade de Saras 25-årsdag på plats. Hennes pappa och Nicoles mamma kom sedan ner till Vietnam och mötte upp tjejerna.

Annons

Sedan flög de gemensamt hem till England igen.

– Jag kunde inte böja mitt ben, så vi var tvungna att flyga i första klass. Annars hade jag inte kunnat ta mig hem, säger hon.

Annons