Vännerna Jemma Black och Rena Miras-Pye blev surrogatmammor samtidigt

Rena Mira-Pye och Jemma Black

Rena Miras-Pye och Jemma Black blev bästa vänner på nätet.
Då bestämde de sig för att bli surrogatmammor samtidigt.
– Jag var där och kunde hålla Jemma i handen, säger Rena.
32-åriga Alex dog – då tog flickvännen hans sperma och blev gravid
Slå på ljud

Om man med ordet "bästisar" menar att man gör allt tillsammans så stämmer verkligen ordet "allt" in på Rena Miras-Pye och Jemma Black. De håller ihop i vått och torrt. Man kan till och med säga att de tagit bästa kompis-grejen till en helt ny nivå.

De bästa vännerna från Birmingham har nämligen blivit surrogatmammor samtidigt och hjälpt fyra främlingar att bli föräldrar.

Den vackra gesten hade inte varit möjlig om det inte vore för internet. Det var där Rena och Jemma träffades för första gången 2016.

Jemma Black och Rena Miras-Pye

Jemma Black och Rena Miras-Pye träffades för första gången online. I dag är de bästa vänner och även surrogatmammor ihop.

Facebook/Privat

Beslutet om att bli surrogatmammor

Allt började när Jemma, av ren nyfikenhet, började fråga Rena om hur livet som äggdonator såg ut. Rena hade skrivit en recension om upplevelsen och var villig att gå vetgiriga Jemma till mötes.

De två främlingarna blev bästa vänner. Jemma beslutade sig för att också donera sina ägg, men kände att något saknades i livet så hon bestämde sig för att bli bli surrogatmamma och Rena hakade på.

– Jemma och jag hade båda haft lätta graviditeter med våra egna barn. Vi kände oss lyckligt lottade eftersom vi visste att det fanns andra som kämpade med att skaffa barn, vilket gjorde att vi ville hjälpa till, säger Rena Miras-Pye till The Mirror.

Rena Miras-Pye

Rena Miras-Pye fick genomgå tre IVF-behandlingar innan hon blev gravid. Då hade bästisen Jemma Black redan hunnit föda ett barn och bli gravid på nytt.

Facebook/privat

”Vi var gravid i fem månader tillsammans”

Medan Jemma blev gravid på första försöket, tog det tre försök för Rena innan hon blev gravid. När Rena äntligen blev gravid så var Jemma inne på sin andra graviditet som surrogatmamma.

– Ibland kunde jag känna skam när IVF-behandlingen fungerade för mig direkt men inte för Rena.

Även om de inte blev gravida samma dag så kände vännerna att det var fint att till slut få dela resan tillsammans.

– Vi var gravida i fem månader tillsammans. Jag kan inte sätta ord på det, det var det största stödet man kunnat önska sig.

Jemma Black

Jemma Black.

Facebook/privat

Rena om stödet: ”Hjälpte mig”

I juni förra året födde Rena sonen Jasper och i oktober födde Jemma dottern Bea. De bästa vännerna hade nu nått sina drömmars mål, hela tiden med ett stöd som bara en bästa vän kan ge.

– Jag var där och kunde hålla Jemma i handen när hon var fruktansvärt illamående med det första barnet. Och Jemma hjälpte mig när jag hade några misslyckanden innan jag lyckades bli gravid, säger Rena.

LÄS OCKSÅ: Mamman kämpade i flera år för att bli gravid – lilla sonen Louis dog

LÄS OCKSÅ: Äntligen kan fembarnsmamman Susan, 52, krama om sina barn

Foto: Facebook/Privat

FRÅN FÖRSTASIDAN