Vännens drag med Therese Johaugs pojkvän – hemliga planen: ”I smyg”

Nils Jakob Hoff, Therese Johaug och Helene Marie Fossesholm

En efter en lämnar stjärnorna det norska landslaget.
Då planeras en kupp av nya talangen.
– Vi slänger ett par strumpbyxor över hennes huvud, säger Helen Marie Fossesholm.
0:22

Efter reklamen: Rullskidor fungerar INTE på grus

(0:22)

Den norska superstjärnan Therese Johaug, 34, meddelade tidigare i år att hon avslutar den succéfyllda skidkarriären. Beslutet togs efter att hon gjort ett strålande OS, med totalt tre guldmedaljer hängande runt halsen.

På många sätt känns det som att cirkeln sluts nu på lördag när jag står på startlinjen för ytterligare tre mil i Holmenkollen. Jag vill verkligen inte att resan ska ta slut, men det finns en tid för allt, och jag tror att det är dags för mig att göra något annat än att satsa heltid på längdskidåkning”, skrev hon på Instagram.

Therese Johaug

Therese Johaug, 34, meddelade nyligen att hon lägger ned karriären.

Terje Pedersen

Stjärnan lämnade nyligen: ”Jag är stolt”

I april berättade även sprintstjärnan Maiken Caspersen Falla, 31, att hon lägger av. Med 22 världscupsegrar, fem VM-guld och ett OS-guld var hon likt Therese Johaug en av Norges mest framgångsrika skidåkare.

– Jag är stolt över det jag har gjort. Jag har inte haft så mycket tid att tänka på det under karriären för det har hela tiden varit fokus på att nästa grej är det viktigaste. Nu ska jag tillåta mig att vara stolt, sa hon till VG.

Maiken Caspersen Falla

Maiken Caspersen Falla har också valt att lägga ned karriären.

Lise Åserud

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Krisen i norska landslaget: ”Så verkligheten ser ut”

Ingvild Flugstad Östberg, 31, missade OS i Peking på grund av hälsoskäl. Hon har haft en tuff tid bakom sig och tvingats ta flera uppehåll den senaste tiden. Nyligen meddelade det norska skidförbundet att den dubbla OS-guldmedaljören petas från landslaget.

Tre av Norges största skidstjärnor har på kort tid lämnat landslaget. I landet bubblar nu en oro vad som ska hända i fortsättningen, när stjärnorna lämnar landslaget vind för våg.

– Det är tre fantastiska tjejer som har stått för väldigt mycket av framgångarna de senaste åren. De är också fantastiska människor som bryr sig om dig och är härliga att vara nära. Samtidigt är det så verkligheten ser ut, vi kan inte göra något åt det. Tre fantastiska tjejer kommer också komma in, så vi får försöka bygga varandra och bli bättre, säger skidlöftet Helene Marie Fossesholm, 20, till VG.

Helene Marie Fossesholm

Helene Marie Fossesholm är en av stjärnorna som det norska landslaget förlitar sig på.

Terje Pedersen
Therese Johaugs känga mot Petter Northug inför alla: ”Karma”

Vill kidnappa Therese Johaug: ”I smyg”

Therese Johaug erfarenhet och lugn i kombination med Helen Marie Fossesholms energi har varit ett vinnande koncept. Trots att det skiljer 14 år mellan dem så har de utvecklat en fin vänskap och sporrat varandra mellan loppen.

Hon ber en bön för att Therese Johaug åtminstone kan dyka upp på någon samling när landslaget är i närheten och säga hej.

– Ja, eller så kidnappar jag henne. Helt ärligt, jag gör det.

Jag ordnar det i smyg med Nils Jakob (Johaugs sambo reds anm.). Vi slänger ett par strumpbyxor över hennes huvud och slänger in henne i en skåpbil. Då får hon vara med i Mosetertoppen eller var det nu blir.

Nils Jakob Hoff och Therese Johaug

Nils Jakob Hoff och Therese Johaug.

Roald, Berit

LÄS OCKSÅ: OS-hjälten Hanna Öberg i triangeldrama – bekräftar relationen

LÄS OCKSÅ: Stora ilskan mot Zlatan Ibrahimovic efter våldsamma beteendet

Foto: Terje Pedersen, Lise Åserud, Roald, Berit

SENASTE NYTT!