Valparna attackerade 2-åriga dottern – familjens stora sorg

Sierra och Felicity

Felicity, 2, blev nästan uppbiten av familjens valpar.
Nu går hon inte längre att känna igen.
0:32

Efter reklamen: Flickan knuffar undan björnen för att rädda sina hundar

(0:32)

Slå på ljud

Förberedelserna var i full gång. Felicity, 2, var i trädgården med sin mamma Sierra Michele Peden, pappa Michael och syskonen Samantha, 13, Daisy, 10, och Daryl, 1, för att anordna ett trädgårdskalas.

I trädgården lekte även familjens fyra valpar. De var tolv veckor gamla och familjen hade haft djuren i drygt tre veckor. De var snälla och Sierra såg inte några större bekymmer med att låta barnen leka med dem.

Paniksamtalet: ”Kan inte se henne”

Sierra tog sedan bilen för att åka in till stan och handla presenter till festen. Hon bad maken och äldsta dottern att hålla koll på de mindre barnen. När hon tre timmar senare ringde maken för att kolla till barnen så visste han inte var Felicity var.

– Jag undrade var barnen var och frågade om han hade sett Felicity. Han svarade "nej, jag tror att hon följde med alla andra in i huset, jag kan inte se henne”, säger Sierra till People.

1-åriga dottern sönderbiten av familjehunden – föräldrarnas skräck

Mammans galna färd till sjukhuset

Hon ringde dottern Samantha för att dubbelkolla att allt stod rätt till. Då svarade dottern med att pappan och systern precis åkt in till sjukhus. Paniken steg sig och nådde oanade höjder.

– Jag gjorde en u-sväng och såg hur vår van dundrade fram på vägen. Min make vinkade och bad oss följa efter. Jag ringde upp honom och han svarade: ”Jag tror Felicity saknar ett öga! Jag hittade henne medvetslös under ett träd. Ring 112!”

– De höll kvar mig i telefon tills jag kom till sjukhuset. Där drog vi slutsatsen att det enda på bakgården som kunde ha orsakat den här typen av skada på henne var valparna.

Felicity

Felicity hade blivit biten i hela ansiktet och stora delar av överkroppen.

Gofundme

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Hela kroppen sönderbiten

Hundarna hade bitit sönder örat, ansiktet, halsen och överkroppen. Felicity gick inte att känna igen. Hon fördes till ett barnsjukhus där hon genomgick tre timmars plastikkirurgi. Hon kommer behöva genomgå fler operationer, men förväntas återhämta sig.

Sierra är övertygad om att hundarnas attack var ett resultat av Littermate Syndrome, vilket innebär att hundarna kommit för nära varandra, lider av extrem separationsångest och är rädda för människor och andra hundar. När de lämnas ensamma kan de bli aggressiva.

Sierra och Felicity

Sierra och Felicity på sjukhuset. Dottern förväntas återhämta sig efter den fruktansvärda attacken.

Gofundme

Farmor Linnea försvarar familjen: ”Extremt kärleksfull”

De fick höra talas om syndromet efter att de anmält hundarna till en djurskyddskontrollant. Det finns dock inga vetenskapliga bevis på att syndromet faktiskt existerar.

”Båda föräldrarna, och alla familjemedlemmar, tar fullt ansvar för det som hände och man har redan agerat för att något liknande inte ska hända i framtiden. De är en extremt kärleksfull och omtänksam familj. Det har de alltid varit”, skriver Felicitys farmor Linnea på Gofundme.

Felicity

Felicitys öra var helt sönderbitet.

Gofundme

Foto: Gofundme

SENASTE NYTT!