nyhetsmorgon

Madeleine Westins okända jobb – i militären

Tv4 Nyhetsmorgon och Madeleine Westin.

FOTO: Instagram
TV4:s meteorolog Madeleine Westin, 57, avslöjar baksidan av att jobba med tv.
– Varje gång tänker jag: ”Varför gör jag det här?”, säger hon till Hänt.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Meteorologen kollapsar under direktsändning
0:29

Efter reklamen: Meteorologen kollapsar under direktsändning

(0:29)

Slå på ljud

Madeleine Westin, 57, är TV4:s folkkära meteorolog som varje morgon, sedan 1991, ger tittarna den aktuella väderprognosen. Hon har gjort sig känd under smeknamnet väder-Madde, men trots att hon skapat ett starkt band till tittarna är det är mycket de inte vet om henne.

Trots att hon alltid dyker upp i tv-rutan med ett leende på läpparna är det inte alla aspekter av jobbet som är roliga.

– Varje gång tänker jag ”Varför gör jag det här?, avslöjar hon för Hänt.

Madeleine Westins okända karriär

Madeleine Westin har inte alltid jobbat som meteorolog, utan har en annan okänd karriär i ryggen. Innan sin tv-karriär arbetade hon nämligen inom Försvarsmakten.

Nyheter24 skriver att hon deltagit i flera sjöräddningsuppdrag, haveriutredningar och expeditioner, bland annat på isbrytaren Oden som var det första fartyget att ta sig till Nordpolen.

Vid Helikopterdivisionen i Berga tog väder-Madde sin meteorologexamen – en examen med kaptens grad.

”Varje gång tänker jag: Varför gör jag det här?”

Madeleine Westin hamnade på tv av en slump. Det var en vän i branschen som frågade om hon inte var intresserad av att bli tv-meteorolog.

– Det är inte många som håller på med det här, så en kompis till mig som jobbade på tv, frågade ”Ska du inte jobba lite extra på SVT?” Jag var där ett år, sedan hörde TV4 av sig när de började med morgonsändningarna, säger hon till Hänt.

TV4 Nyheterna.
FOTO: Instagram

Trots att hon trivs med sin nuvarande karriär är det inte allt som är att föredra. En tydlig baksida med jobbet som meteorolog är arbetstiderna.

– När jag jobbar morgon, vilket jag ofta gör, kliver jag upp kvart i tre. Varje gång tänker jag: ”Varför gör jag det här?” När jag väl sitter i bilen med en kopp kaffe, vet jag varför jag gör det: jag har världens bästa arbetsplats – mitt i händelsernas centrum, säger Madeleine Westin till Hänt.

FOTO: Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN