Ytterligare stökig natt väntas i Frankrike

Ytterligare stökig natt väntas i Frankrike

Människor utanför en lyxbutik i Paris som blockerats med säkerhetsgaller som skydd mot våldsamheterna.

Christophe Ena/AP/TT
I Frankrike förbereder man för ytterligare en natt av upplopp och oroligheter efter att den 17-åring som sköts till döds av en polis under uppmärksammade former tidigare i veckan begravts på lördagen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Precis som inför natten till fredag sätter inrikesdepartementet in omkring 45 000 poliser för att hantera våldsamheterna som härjat Frankrike sedan i tisdags när 17-åriga Nahel sköts ihjäl av en polis i Nanterre i västra Paris.

Polisstyrkan förstärks i synnerhet i Marseille och Lyon eftersom de drabbats extra hårt av vandalism under den senaste natten. Kollektivtrafiken stoppas både i Lyon och Marseille under kvällen.

Stora evenemang har också ställts in runtom i landet. I Marseille förberedde man för att ordna prideparad under lördagen, men den är nu skjuten på framtiden.

Franska medier rapporterar att butiksägare på många håll tar till extra säkerhetsåtgärder – i form av exempelvis fönstergaller – för att skydda sina butiker från vandalism.

Utegångsförbud kommer även att råda på flera platser.

Tidigare på lördagen begravdes 17-åringen i Nanterre i västra Paris. Enligt lokala medier flockades folkmassor utanför för att visa respekt för Nahel och hans familj.

Frankrikes president Emmanuel Macron har också ställt in ett statsbesök i Tyskland som var planerat till söndagen på grund av oron i hemlandet, meddelade Tysklands presidentkansli på lördagen.

Under natten till lördagen greps minst 1 300 personer, enligt inrikesdepartementet.

FRÅN FÖRSTASIDAN