Wagnerchef kritiserar "monstruös" rysk byråkrati

Wagnerchef kritiserar "monstruös" rysk byråkrati

Den paramilitära Wagnergruppens överhuvud Jevgenij Prigozjin riktar kritik mot rysk byråkrati. Arkivbild.

AP/TT
Den paramilitära Wagnergruppens överhuvud Jevgenij Prigozjin riktar hård kritik mot den "monstruösa ryska byråkratin".

Han medger även att det kan ta tid innan Ryssland helt kontrollerar den hårt omstridda staden Bachmut.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jevgenij Prigozjin har ett antal gånger under senare tid hävdat att endast hans trupper – som bland annat består av soldater som rekryterats direkt från ryska fängelser – har varit delaktiga i ryska framgångar i östra Ukraina.

Nu kritiserar Prigozjin än en gång det ryska militära styret – och hävdar att ryssarna redan hade haft kontroll över Donetsk om det inte vore för den långsamma ledningen.

"Jag tror att Bachmut skulle ha intagits före nyår om det inte vore för vår monstruösa militära byråkrati", skriver han på Telegram.

"Gör inte framsteg"

Wagnergruppens överhuvud skriver även att han tror att Ryssland kommer att ta kontroll över den symboliskt viktiga staden Bachmut i mars eller april.

"För att ta kontroll över Bachmut måste man skära av alla försörjningsvägar, vilket är ett stort uppdrag. Vi gör inte framsteg i den takt vi skulle önska", skriver han på Telegram.

Hårda strider pågår sedan flera månader kring staden, och enligt den ukrainska militären har 16 samhällen nära Bachmut bombats.

Israelisk utrikesminister i Kiev

Under torsdagen besöker Israels utrikesminister Eli Cohen Kiev för ett möte med den ukrainske presidenten Zelenskyj och landets utrikesminister Kuleba.

Efter att ha landat i den ukrainska huvudstaden på förmiddagen besökte Cohen förorten Butja, där hundratals döda kroppar hittades efter att de ryska styrkorna lämnat platsen i mars 2022.

"Vi kan inte förhålla oss likgiltiga till plågsamma bilder och till de berättelser om illdåd som jag har hört här. Israel fördömer alla avsiktliga attacker på oskyldiga människor", twittrade Cohen efter besöket.

FRÅN FÖRSTASIDAN