Wagner-avhoppare inför rätta efter krogbråk

Wagner-avhoppare inför rätta efter krogbråk

Medvedev misstänks också ha sparkat minst en polis i samband med ett gripande. Arkivbild.

Håkon Mosvold Larsen/NTB/TT
Tidigare Wagnersoldaten Andrej Medvedev ställs inför rätta i Oslo. Han misstänks bland annat för våldsamt motstånd i samband med ett krogslagsmål, rapporterar Reuters.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Medvedev kom till Norge från Ryssland den 13 januari. Han fick stor uppmärksamhet sedan han sökt asyl i Norge, eftersom han säger sig ha bevis för krigsförbrytelser begångna av Wagner-styrkorna i Ukraina.

På tisdagen ställs 26-åringen inför en domstol i Oslo, där han anklagas för att ha slagits med en annan person utanför en bar i Oslo i slutet av februari.

Medvedev misstänks också för att ha sparkat minst en polis i samband med att polisen skulle gripa honom efter krogbråket.

Han misstänks dessutom för att ha tagit med sig ett luftvapen till en bar vid ett annat tillfälle.

Medvedev kommer att medge att han burit ett luftvapen, enligt hans advokat Brynjulf ​​Risnes, men förnekar andra anklagelsepunkter.

– Vi hoppas undvika fängelse, säger Risnes till Reuters.

Medvedev har bland annat talat med den norska rikskriminalpolisen Kripos om sin tid med Wagner i Ukraina.

"Vi vill fortsätta förhöra honom" uppger Kripos i ett uttalande till Reuters.

Mycket av det Medvedev har berättat om kriget är svårt eller omöjligt att verifiera. Det har bland annat ifrågasatts om 26-åringen på kort tid och med relativt ringa militär erfarenhet skulle ha kunnat bli ett befäl inom Wagner.

FRÅN FÖRSTASIDAN