Ukrainsk flykting vann 5,8 miljoner på skraplott

12 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
En ukrainsk flykting i Belgien köpte en skraplott för fem euro och vann storvinst. Arkivbild.
En ung man som flytt sitt krigshärjade hemland Ukraina för Belgien har vunnit 500 000 euro, motsvarande runt 5,8 miljoner svenska kronor på en skraplott.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Enligt Belgiens nationella lotteri ska mannen, som är mellan 18 och 24 år gammal, ha bott i Bryssel i ett år. Den 16 maj köpte han en skraplott för fem euro, motsvarande 58 kronor, på en bensinstation – och kammade hem en riktig storvinst.

Med tanke på att kriget fortsatt rasar i Ukraina är vinnarens känslor "väldigt blandade", enligt Joke Vermoere, talesperson för det nationella lotteriet.

"Hans tankar är med Ukraina och just nu är det svårt att vara glad med tanke på allt som händer i hans land", säger hon i ett uttalande, men tillägger att han ändå känner "glädje och hoppfullhet" över vinsten.

Mannen ska ha för avsikt att använda pengarna till att hjälpa andra ukrainare och till att stötta återuppbyggnaden i hemlandet. Men först planerar han att fira vinsten med familj och vänner, inklusive de personer som har hjälpt honom att skapa sig ett nytt liv i Bryssel, enligt Belgiens nationella lotteri.

Annons

Rättad: I en tidigare version av texten förekom en felaktig uppgift om vad vinstsumman motsvarar i svenska kronor.

Annons