invasionen av ukraina

Ukraina: Flera döda i drönarattack mot skola

Räddningsarbete.

På en bild från den ukrainska räddningstjänsten syns räddningspersonal arbeta i staden Rzjysjtjiv i Kievregionen, där ukrainska myndigheter uppger att en rysk drönarattack inträffat.

Ukrainska räddningstjänsten/AP/TT
Fyra personer har dödats i en rysk drönarattack i Kievregionen under natten, uppger polisen.
Flera ska ha skadats, enligt de obekräftade uppgifterna.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Volodymyr Zelenskyj: ”Slutar inte förrän mördarna straffas”
0:40

Efter reklamen: Volodymyr Zelenskyj: ”Slutar inte förrän mördarna straffas”

(0:40)

Slå på ljud

Tre människor ska ha dödats i en drönarattack i Kievregionen, enligt den ukrainska regionala militäradministrationen. Enligt räddningstjänsten träffades en yrkesskola i staden Rzjysjtjiv runt 8 mil söder om Kiev.

"Tre människor dog, två människor skadades och en person räddades. Fyra personer ligger troligen under bråten", skriver räddningstjänsten på Telegram.

Senare meddelade polisen att en fjärde person, en 40-årig man, omkommit.

Stor brand

Två våningar ska ha enligt en källa ha blivit delvis förstörda i två studentbostadshus och en byggnad som används för studier.

Attacken uppges ha lett till en en brand som påverkade 300 kvadratmeter av skolan. Uppgifterna har inte bekräftats av oberoende källor.

Enligt Ukrainas flygvapen attackerade Ryssland under natten med 21 "Irantillverkade" drönare, varav 16 ska ha skjutits ned.

Ukrainas parlament Verchovna Rada, president Volodymyr Zelenskyj, hans stabschef Andrij Jermak och flera andra har under onsdagen lagt upp ett filmklipp som uppges vara en attack mot ett bostadshus i Zaporizjzja. Uppgifterna om attacken har inte bekräftats av oberoende källor.

Japan ger löfte om pengar

Under tisdagen besökte Japans premiärminister Fumio Kishida huvudstaden för första gången sedan kriget började i fjol.

Han lovade att Japan ska ge 30 miljoner dollar för att hjälpa Ukraina att skaffa "icke dödlig" utrustning, rapporterar public service-bolaget NHK på onsdagen.

Japan kommer att fortsätta att ge stöd till Ukraina "tills freden återvänder till detta vackra land", ska Kishida ha sagt på tisdagen, enligt NHK. Han är den ende G7-ledaren som tidigare inte besökt Ukraina, och har på hemmaplan pressats att åka till det krigsdrabbade landet.

Kishida har under onsdagen rest vidare till Polen för samtal med premiärminister Mateusz Morawiecki.

FOTO: Ukrainska räddningstjänsten/AP/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN