TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tusentals demonstrerar åter mot Netanyahu

06 maj, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Israeliska aktivister i Tel Aviv som stänkt sig själv i röd färg för att öka kännedomen kring våld mot kvinnor under protesterna mot Netanyahus planerade lagändringar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tusentals israeler protesterar för den 18:e veckan i rad mot de lagförändringar som Israels högerregering tidigare har föreslagit.

Det hårt kritiserade lagförslaget skulle innebära – om det blir verklighet – att det israeliska parlamentet får makt att upphäva domar från landets högsta domstol.

Protesterna fortsätter trots att premiärminister Benjamin Netanyahu i mars meddelade att lagförslaget sätts på paus efter månader av intensiva och stundtals våldsamma protester.

På lördagen viftar hundratals människor med den israeliska blåvita flaggan och blockerar vägar i den centrala staden Rehovot. Samma scener utspelas samtidigt i Tel Aviv medan demonstranterna ropar slagord mot Netanyahu.

På en av demonstranternas plakat syns ultranationalistiska säkerhetsministern Itamar Ben-Gvir med bildtexten: "Ministern för nationellt misslyckande".

Den israeliska polisen har inte uppgett någon uppskattning för hur många som deltar i protesterna.

Annons