Trump vägrar dela scen med partirivaler

03 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Den republikanske presidentkandidaten, Floridas guvernör, Ron DeSantis och hans familj i Iowa på lördagen.
Åtta republikanska presidentaspiranter deltar på lördagen i ett politiskt evenemang som ordnas av den amerikanske senatorn Joni Ernst – men Donald Trump lyser med sin frånvaro.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den tidigare presidenten har i stort sett undvikit alla tillställningar som tvingar honom att dela scen med sina rivaler inför nästa års presidentval.

Floridaguvernören Ron DeSantis och tidigare vicepresident Mike Pence är dock på plats.

DeSantis, som anses vara Trumps främsta utmanare, har gjort kampanjstopp i flera delstater, inklusive Iowa, under veckan – som markerar hans första som officiell kandidat.

Under lördagen har DeSantis besökt mässområdet som är beläget nära staden Des Moines med sin fru, Casey DeSantis, för att skriva autografer.

Casey DeSantis bar en skinnjacka med budskapet att Florida är "var woke dör". "Woke" är en politisk samlingsterm för medvetenhet om olika orättvisor – men många anser att woke handlar en överdriven politisk korrekthet.

Mike Pence har rest flertalet gånger till Iowa under det senaste året. Han har fortfarande inte lanserat sin kampanj, något som väntas vid ett evenemang i Des Moines på onsdag, enligt källor.

Annons

Tidigare på lördagen sade Pence att han och hans fru Karen Pence reflekterat mycket över hur han ska tjäna sitt land.

– Vi har kommit fram till ett beslut. Jag tänkte att det inte skulle finnas något bättre ställe att tillkännage vårt beslut än just här i Hawkeye-delstaten, sade han i en intervju med Newsmax.

Andra republikanska aspiranter som planerar att delta senare under dagen är USA:s tidigare FN-ambassadör Nikki Haley, South Carolinasenatorn Tim Scott, entreprenören Vivek Ramaswamy, radiovärden Larry Elder, exguvernören Asa Hutchinson och affärsmannen Perry Johnson från Michigan.

Annons