Tre palestinier dödade i räd på Västbanken

Tre palestinier dödade i räd på Västbanken

Palestinier undersöker rasmassor i en byggnad i Balata på Västbanken, efter nattens israeliska räd i området.

Majdi Mohammed/AP/TT
Tre palestinier har dödats i ett militärt israeliskt tillslag på Västbanken.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den militära räden ägde rum under natten till måndag i Balata, ett av de mångåriga palestinska flyktinglägren i det ockuperade området.

Från palestinskt håll identifieras de tre döda som tre män – två i 30-årsåldern och en i 25-årsåldern. Den väpnade palestinska grupperingen al-Aqsa-martyrernas brigader meddelar att de tre männen var medlemmar.

Israeliska soldater gick in i flera bostadshus i området i jakten på olika personer, berättar vittnen för nyhetsbyrån AFP. Under natten ljöd både skottlossning och explosioner. Ett hus uppges vara helt förstört och vid sidan av dödsfallen uppges flera palestinier ha skadats.

Den israeliska militären har inte uttalat sig om händelserna. En talesperson för palestiniernas ledare Mahmud Abbas kallar det en massaker och larmar om att Israel är på väg att "föra regionen mot en explosion".

På söndagskvällen blev en israelisk soldat påkörd och lindrigt skadad i en ort i närheten av Nablus, vilket den israeliska militären meddelade. Bilen som körde på soldaten flydde från platsen.

Det senaste dygnets våldsamheter sker ungefär en vecka in i ett skört eldupphör i strider mellan Israel och den väpnade palestinska gruppen Islamiska jihad.

Hittills i år har fler än 150 palestinier och 20 israeler dödats inom ramen för den israelisk-palestinska konflikten, enligt AFP:s sammanställning.

FRÅN FÖRSTASIDAN