Tre gripna i Japan för "sushi-terror"

Tre gripna i Japan för "sushi-terror"

Tre unga personer har gripits i Japan misstänkta för att ha utfört ohygieniska spratt på sushi-restauranger. Arkivbild.

Katsumi Kasahara/AP/TT
Tre personer har gripits i Japan misstänkta för att ha utfört ohygieniska spratt på restauranger där sushi serveras från ett löpande band.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Trions tilltag – som börjat benämnas "sushi-terror"– blev kända när bilder och filmer började cirkulera på sociala medier. Bland annat syntes en av de nu gripna ta en bit sushi som passerar på det löpande bandet, trycka in hela biten i munnen och sedan halsa från en allmän sojaflaska för att skölja ned sushin.

Liknande filmer från olika löpande band-sushiställen visar exempelvis personer som tar på och flyttar sushibitar efter att först ha slickat på fingrarna, och personer som slickar på tekoppar och sedan ställer tillbaka dem på hyllan för rena koppar.

Enligt lokal polis är de tre som nu gripits två män i 20-årsåldern och en 15-årig flicka.

Kura Sushi, en av de sushikedjor som drabbats av "sushi-terror", säger i ett uttalande att de välkomnar gripandena av de misstänkta.

"Vår förhoppning är att dessa gripanden kommer att öka medvetenheten i samhället om att dessa spratt, som på ett genomgripande sätt underminerar förtroendet från våra kunder, är brottsliga handlingar", skriver företaget.

FRÅN FÖRSTASIDAN