Svenskar överlämnade efter biljakt i Köpenhamn

Svenskar överlämnade efter biljakt i Köpenhamn

Dansk polis sköt mot svenska bilar. Arkivbild.

Johan Nilsson/TT
De fyra svenskar i 20-årsåldern – två män och två kvinnor – som greps i Köpenhamn efter en dramatisk biljakt har lämnats över till svensk polis, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Överlämningen sker efter ett så kallat grundlovsförhör, där grunderna för ett frihetsberövande prövas, meddelar Köpenhamnspolisen sent på söndagskvällen.

Det var under söndagsmorgonen som dansk polis meddelade att man avlossat flera skott mot två svenskregistrerade bilar under en biljakt i Köpenhamn.

En av de inblandade bilarna var efterlyst av svensk polis i samband med ett rån i Helsingborg. Polisen i Helsingborg larmade också under söndagsmorgonen dansk polis om att en efterlyst svensk bil kört över Öresundsbron mot Danmark, uppgav Aftonbladet.

"I morse grep vi fyra personer som försökte fly när polisen ville stoppa dem. De fyra körde i två bilar, och båda förarna försökte fly", twittrade Köpenhamnspolisen.

Enligt polisen avlossades skotten mot de två bilarna vid Själlandsbron i samband med biljakten.

Köpenhamnspolisen misstänker att även den andra bilen som stoppades vid Själlandsbron har koppling till rånet.

– Det är ett samband vi utreder, sade Kenneth Hviid Simonsen, utredningsledare vid Köpenhamnspolisen, till Ekstra Bladet.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

FRÅN FÖRSTASIDAN