Protesterna fortsätter i Frankrike

Protesterna fortsätter i Frankrike

Protesterna fortsätter i Frankrike på söndagen. Arkivbild.

Lewis Joly/AP/TT
Frankrike står inför ännu en dag av protester mot landets hårt kritiserade pensionsreform – dagen före misstroendeomröstningarna mot regeringen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter flera veckor av fredliga demonstrationer förbjöd polisen i lördags fortsatta protester vid ett torg nära parlamentet i Paris – på grund av oroligheter i området efter det att regeringen i torsdags klubbade igenom förslaget att höja pensionsåldern från 62 till 64 utan att hålla en parlamentsomröstning i frågan.

Enskilda politiker – såsom Republikanernas (LR) partiledare Éric Ciotti – har blivit speciellt utsatta för demonstranternas ilska. Under natten till söndagen vandaliserades hans kontor.

"Mördarna som gjorde det här vill sätta press på min röst på måndag", skriver han på Twitter samtidigt som han publicerade bilder som visar krossade fönster.

Han väntas inte stödja de misstroendeomröstningar som på måndag ska hållas mot regeringen och premiärminister Élisabeth Borne. Det enda sättet att nu stoppa lagförslaget är att fälla hela regeringen.

I lördags greps fler än 80 personer vid en demonstration i Paris där man satte eld på soptunnor, förstörde busshållplatser och reste improviserade barrikader. I Lyon greps ett tiotal våldsamma demonstranter.

Andra demonstrationer runtom i landet förlöpte lugnt.

FRÅN FÖRSTASIDAN