Polis omringar Imran Khans hus

Polis omringar Imran Khans hus

Journalister som har lyckats ta sig till Imran Khans bostad rapporterar från husets tak.

K M Chaudary/AP/TT
Polis har i över ett dygn belägrat Pakistans tidigare premiärminister Imran Khans bostad i Lahore.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Khan befinner sig i huset, och skrev på onsdagen på Twitter att "det här är antagligen mitt sista inlägg innan jag grips. Polisen har omringat mitt hus".

Den förre premiärministern fick 24 timmar på sig att lämna över ett 40-tal personer som han påstås skydda i sitt hem, och som alla misstänks för delaktighet i våldsamma upplopp efter att khan greps förra veckan.

Men tidsfristen löpte ut utan att någonting hände, polisen har varken gått in i huset eller lämnat platsen.

Belägringen har rört upp redan heta känslor i Pakistan, och farhågorna ökar om nya drabbningar mellan Khans anhängare och polis.

Minst tio personer dog i det våld som följde gripandet förra veckan, oroligheter som dog ut först när landets högsta domstol beslutade att Khan skulle släppas, vilket skedde i helgen.

I tisdags krävde han en utredning om våldet och hävdade samtidigt att hans anhängare inte låg bakom det.

Han uppges nu ha tiotals anhängare och en egen vaktstyrka med sig i sin bostad. Trots att huset är belägrat har han också lyckats hålla en presskonferens där. De journalister som tog sig dit ska ha eskorterats in av Khans parti PTI.

Enligt myndigheterna kommer polisen att leta igenom huset under fredagen. Khan å sin sida uppger att polisen då måste ha tillstånd för en husrannsakan och "inte bara rusa in och skapa kaos".

FRÅN FÖRSTASIDAN