Polis: Lastbil hade företräde i busskrock

17 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Den svåra olyckan inträffade i en motorvägskorsning. Bränd mark visar platsen där bussen hamnade efter kollisionen och fattade eld.Darryl Dyck/AP/TT
Kanadensisk polis säger att lastbilen hade företräde i situationen vid en korsning där en svår olycka inträffade under torsdagen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En buss med 25 pensionärer ombord, på en dagsutflykt till ett kasino, krockade med lastbilen, körde av vägen och fattade eld. Minst 15 personer omkom. Alla offer – både skadade och omkomna – är mellan 58 och 88 år gamla.

Polisen har granskat videoklipp från lastbilen och hört vittnen från olyckan, för att försöka att slå fast vad som orsakade den.

– Den här videon tyder på att bussen körde in på vägen där lastbilen hade företräde, säger Rob Lasson vid Kanadas ridande polis.

Busschauffören överlevde olyckan, men har inte kunnat höras då hen vårdas för svåra skador. Polisen betonar att man inte avgjort eventuell skuldfråga och att utredningen fortsätter.

Lastbilschauffören har kunnat lämna sjukhuset och samarbetar med utredarna, uppger Lasson enligt CBC.

Sex av de tio pensionärer som skadades vårdas för kritiska skador. De övriga fyra har allvarliga skador.

– Det är är äldre patienter, så återhämtningen kommer att bli lång och kan så klart bli komplicerad, säger Shawn Young, chef vid Winnipegs vårdvetenskapscenter.

Annons

På flera håll vajade flaggor på halv stång under fredagen. Landets underhus avslutade sitt sammanträde på fredagen med en tyst minut.

– Det finns många frågor, men framför allt finns det många tårar just nu. Och vi kommer att finnas där för varandra, sade premiärminister Justin Trudeau enligt CBC.

Annons