Överlevande: "Kroppsdelar överallt"

03 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen.
Överlevande från tågolyckan i den indiska delstaten Odisha vittnar om fasansfulla scener efter att flera tåg kolliderat under fredagskvällen.
"Det låg kroppsdelar utspridda överallt", berättar en man, som befann sig på ett av tågen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En man, som talat med en indisk nyhetskanal, berättar att han väcktes då hans vagn spårade ur, skriver The Guardian.

"10 till 15 personer föll över mig. Jag skadade min hand och nacke. När jag klev ur tåget såg jag att det låg kroppsdelar utspridda överallt – ett ben här och en hand där. En person hade fått sitt ansikte vanställt", säger mannen.

Nära 300 människor har hittills rapporterats döda i olyckan och 900 personer har skadats. Dessutom befaras många människor fortfarande sitta fast i de demolerade tågvagnarna.

Lokalbor på den plats där olyckan skedde vittnar om en öronbedövande smäll när tågen kolliderade med varandra. Butiksägaren Ashok Samal rusade till spåren för att försöka dra fram människor som fastnat i de urspårade vagnarna, skriver Hindustan Times.

"Folk skrek högt och det var blod överallt", sa han. "Flera av de personer som satt fast i vagnarna grät och bad om att vi skulle hjälpa dem. Jag såg flera instängda kroppar i de upp- och nedvända vagnarna", säger han till tidningen.

Indiens premiärminister Narendra Modi väntas under lördagen besöka olycksplatsen.

Annons