TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Nytt jordbruksmöte i Nordkorea efter svältlarm

27 feb, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Kim Jong-Un talar med deltagare på ett partimöte i Pyongyang. Bilden tillhandahålls av Nordkoreas regering.
Nordkoreas ledare Kim Jong-Un har öppnat ett partimöte med jordbruket i fokus, rapporterar statliga medier i landet. Det stöder uppgifter om en allvarlig livsmedelsbrist och att allt fler svälter i det isolerade landet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Mötet kommer att "analysera och granska ... programmet för landsbygdens revolution i den nya tidsåldern, och fatta beslut om viktiga samt brådskande frågor", rapporterar den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Mötet hålls endast två månader efter det föregående, vilket också hade jordbruksfrågor i centrum. De täta mötena eldar på spekulationerna om allvarlig livsmedelsbrist i Nordkorea. Krisen har spätts på av naturkatastrofer, internationella sanktioner och en skarp nedgång i handeln med Kina på grund av stängda gränser och nedstängningar under covidpandemin.

Enligt sydkoreanska myndigheter tycks antalet personer som svälter ihjäl ha ökat den senaste tiden. I förra veckan kom uppgifter från Sydkoreas departement för återförening om dödsfall på grund av svält i Nordkorea. Enligt sajten 38 North, som övervakar Nordkorea, är matbristen i landet den värsta på årtionden.

Annons