Netanyahu efter våldet: Vi är inte klara än

Netanyahu efter våldet: Vi är inte klara än

En man i bönesjal håller i en helig bok bredvid bråte från en palestinsk raketattack. Bild från israeliska Ashkelon tidigt på torsdagen.

Ariel Schalit/AP/TT
Ytterligare en ledare för den palestinska väpnade gruppen Islamiska jihad har dödats i en israelisk attack mot Gazaremsan, uppger organisationen.
De senaste dagarnas våldsamheter beskrivs som de värsta på flera månader.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Enligt Israel dödades chefen för Islamiska jihads raketprogram i Gaza i torsdagsmorgonens anfall. I ett tv-sänt tal varnar premiärminister Benjamin Netanyahu för att "den här omgången inte är över".

– Till terroristerna och de som skickar dem säger vi: Vi ser er var ni än är. Ni kan inte gömma er – och vi bestämmer var och när vi attackerar er.

Ytterligare flera personer ska ha dödats i morgonens anfall, som bekräftats av Israels armé. Det är den senaste attacken i vad som beskrivs som den värsta våldseskaleringen på Gazaremsan på flera månader. De senaste dagarna har fler än 20 palestinier dödats och över 70 skadats i israeliska anfall, enligt det palestinska hälsodepartementet. Många av dem uppges vara civila.

De senaste dagarnas våldsamheter inleddes i tisdags, när minst 15 personer dödades i en rad israeliska attacker mot Gazaremsan. Bland dem fanns minst tre ledare inom Islamiska jihad – en grupp som är terrorstämplad av bland annat EU och USA – liksom flera av deras anhöriga, däribland fruar och barn. Sedan dess har palestinska grupperingar i sin tur avfyrat över 500 raketer mot Israel, rapporterar israeliska Haaretz med hänvisning till landets armé. Det finns inga uppgifter om skadade israeler.

Sent på onsdagen uppgav grannlandet Egypten att man förhandlat fram ett eldupphör. Bara timmar senare hade det brutits av bägge sidor.

FRÅN FÖRSTASIDAN