Navalnyj kan dömas till tiotals år i fängelse

01 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Oppositionsledare Alexej Navalnyj deltar på länk i domstolen i Moskva. Bilden är distribuerad av Moskvas domstols pressavdelning 31 maj.
En ny rättegång mot redan fängslade oppositionsledaren Alexej Navalnyj kan leda till att han döms till ytterligare tiotals år i fängelse.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

En förberedande förhandling som skulle hållas under onsdagen sköts utan att någon anledning gavs upp till nästa tisdag av domstolen i Moskva.

Rätten har nekat Navalnyjs advokater ytterligare tid för att kunna gå genom de mängder dokument som ligger till grund för målet. Rättegången rör anklagelser om extremism, vilka kallas "absurda" av Navalnyj och som han säger kan ge honom ett 30 år långt straff. En utredare har också, enligt Navalnyj, sagt att han kan komma att åtalas för terrorbrott, vilket kan ge honom livstids fängelse.

Aleksej Navalnyj återvände till Ryssland i januari 2021, efter att ha blivit förgiftad i hemlandet och sedan återhämtat sig utomlands. Han greps omgående och har dömts till fleråriga straff flera gånger om i processer som allmänt anses vara politiskt motiverade.

Annons