Mystisk sjukdom sprider oro i Tanzania

Mystisk sjukdom sprider oro i Tanzania

Uganda drabbades av ett utbrott av ebola i fjol. Nu har en mystisk och ännu oidentifierad sjukdom upptäckts i grannlandet Tanzania. Arkivbild.

Hajarah Nalwadda/AP/TT
De drabbade uppvisar symtom som feber, kräkningar, blödningar och njursvikt – symtom som liknar dem som ebolasmittade drabbas av.
Hittills har fem människor avlidit till följd av en okänd sjukdom i östafrikanska Tanzania.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

De tanzaniska hälsomyndigheterna håller som bäst på att undersöka vad som ligger bakom de mystiska dödsfallen. Regeringen har också sänt ett specialteam till regionen Kagera i nordvästra Tanzania, på gränsen till Uganda.

"Prover har tagits från patienter och från de avlidna för att försöka identifiera smittkällan och ta reda på vad det är för typ av sjukdom", säger Tumaini Nagu, chef vid hälsovårdsmyndigheterna, i ett uttalande från landets hälsodepartement.

Den mystiska sjukdomen följer i spåren av det ebolautbrott som varade i fyra månader i grannlandet Uganda, då 55 människor avled innan epidemin konstaterades vara över i januari i år.

Förra året drabbades Tanzania av ett utbrott av leptospiros, eller "råttfeber", som tog tre människors liv i regionen Lindi i de sydöstra delarna av landet. Den sjukdomen sprids genom att människor dricker vatten eller äter mat som förorenats av urin från infekterade djur.

FRÅN FÖRSTASIDAN