brott

Mördade gravid kvinna – nu åtalas två personer för vansinnesdådet

Åtalas för mord på gravid kvinna

FOTO: Johan Nilsson/TT

Det var i november i fjol som den gravida kvinnan mördades utanför sin arbetsplats i danska Holbæk.
Barnet överlevde till en början.
Nu åtalas en man och en kvinna för mord respektive medhjälp till mord.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Annie Lööf (C) berättar om sms:et från Åkesson efter Almedalsmordet
0:28

Efter reklamen: Annie Lööf (C) berättar om sms:et från Åkesson efter Almedalsmordet

(0:28)

Slå på ljud

Den 37-åriga kvinnan hade lämnat vårdboendet där hon var anställd och precis satt sig i sin bil när hon utsattes för en knivattack. Hon slets ut ur bilen och knivhöggs i benen, bålen och armarna. Hon skars också i halsen.

– Vi får ett meddelande om att en misshandel pågår. Vi kommer snabbt fram med en patrull som hittar kvinnan svårt skadad, sa polisen till danska TV2 efter attacken.

Kvinnan förklarades död när hon kom till sjukhus, medan barnet hon bar i magen inledningsvis kunde hållas vid liv. Men några dagar senare avled också barnet.

Dansk polis.

Dansk polis.

FOTO: Johan Nilsson/TT

De tre inblandade personerna kände varandra

Händelsen som inträffade den 3 november 2022 skadade hela Danmark. Nu står det klart att två personer åtalas efter den tragiska händelsen. Det rör sig om en 25-årig man och en 34-årig kvinna.

Mannen ska enligt åtalet vara den som utförde dådet, medan kvinnan åtalas för medhjälp. Åklagaren hävdar att de planerat mordet tillsammans.

Enligt polisen kände de nu åtalade personerna och den mördade kvinnan varandra. Samtliga inblandade är afghanska medborgare. Enligt uppgift från åklagare har de åtalades svar och förklaringar under polisförhören skilt sig åt.

FOTO: Johan Nilsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN