Misstänkt i Danmark utreds även för mord

Misstänkt i Danmark utreds även för mord

Polisinsatser i danska Kirkerup med anledning av den 13-åriga flickans försvinnande den 15 april. Arkivbild.

Claus Bech/AP/TT
Den 32-årige man som misstänks för att ha fört bort och våldtagit en 13-årig flicka i Danmark den 15 april misstänks även för våldtäkt och mord på en 17-årig flicka som försvann 2016.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

17-åringen försvann den 10 juli 2016 från Korsør och hittades den 24 december samma år i en sjö nära Borup.

En bil som mannen tidigare har ägt har beslagtagits i Slovakien. Den är av samma modell som den polisen sökte i samband med fallet. Manen nekar till anklagelserna, meddelar hans advokat Karina Skou.

I fallet med den 13-åriga flickan som försvann den 15 april i år har mannen delvis erkänt anklagelserna. Där misstänks han för olaga frihetsberövande och flera sexualbrott, bland annat våldtäkt.

Den 13-åriga flickan försvann när hon var ute och delade ut tidningar i Kirkerup vid Sørbymagle på Själland, sydväst om Köpenhamn. Hennes cykel och andra tillhörigheter hittades intill en vägkant och försvinnandet väckte enorm uppmärksamhet.

Flickan hittades vid liv dagen efter försvinnandet och 32-åringen greps samma dag.

Mannen misstänks också för försök till frihetsberövande och försök till våldtäkt mot en ung kvinna i november 2022. Hon lyckades fly.

Mannen har lämnat DNA-prov, meddelar polisen på en presskonferens med Sydsjällands- och Lolland-Falsters polis på onsdagen. Polisen svarar inte på en fråga om 32-åringen är tidigare straffad, rapporterar DR.

– Vi kommer inte att kommentera utredningstekniska delar just nu. Vi kommer att koncentrera oss på den utredningsmässiga, säger polisen Kim Kliver.

FRÅN FÖRSTASIDAN