Misstänkt häktas för sju år gammalt mord

Misstänkt häktas för sju år gammalt mord

Minneshögtid för Emilie Meng sedan kvarlevorna efter henne hittats i december 2016. Arkivbild.

Rene Lind/Scanpix Danmark/NTB/TT
En 32-årig man i Danmark har häktats, misstänkt för att ha mördat 17-åriga Emilie Meng för sju år sedan. Han var redan häktad för att ha fört bort och våldtagit en 13-årig flicka i april i år.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Emilie Meng försvann spårlöst från Korsør på Själland tidigt på morgonen den 10 juli 2016, efter att ha varit ute och festat med sina vänner.

Trots ett omfattande sökpådrag hittades kvarlevorna efter henne först på julafton samma år, dumpade i en sjö.

I en häktningsförhandling i Næstveds tingsrätt har nu en 32-årig man häktats för att ha frihetsberövat, våldtagit och mördat Emilie Meng. Enligt domstolen ska han ha strypt flickan.

Hördes för mordet

Enligt domstolen häktas mannen bland annat då det finns skäl att misstänka att han kan försvåra utredningen samt att det finns risk för att han kan begå nya brott.

Samme man har sedan tidigare delvis erkänt brott mot den 13-åriga flicka som försvann den 15 april år när hon var ute och delade ut tidningar i Kirkerup på Själland. Dagen därpå hittades hon tillfångatagen hemma hos 32-åringen i Korsør.

Det har visat sig att 32-åringen långt tidigare har varit intressant i utredningen av mordet 2016. Han var en av totalt 1 450 personer som hördes och dna-topsades, eftersom han 2016 ägde just en sådan bil som fångats av en övervakningskamera nära Korsør station vid tidpunkten för Emilie Mengs försvinnande.

Bilen har lokaliserats till Slovakien, där den beslagtogs den 25 april i år.

Begått fler brott?

I slutet av april meddelade polisen att 32-åringen är misstänkt för mordet på Emilie Meng och för ett överfall och våldtäktsförsök mot en 15-årig flicka i Sorø i november 2022. Dessa brott har han hittills nekat till.

Åklagaren Susanne Bluhm utesluter inte att mannen kan ha begått ytterligare brott.

– Vi tittar fortsatt på om det kan finnas andra händelser som den misstänkte har varit involverad i, säger hon enligt nyhetsbyrån Ritzau.

FRÅN FÖRSTASIDAN