Misstänkt gripen – sköt kvinnor i väntrum

Misstänkt gripen – sköt kvinnor i väntrum

Polis utanför byggnaden i Atlanta, Georgia där en man öppnade eld på onsdagen.

Arvin Temkar/AP/TT
Polisen i Atlanta har gripit en man som misstänks för att ha dödat en person och skadat flera när han började skjuta i väntrummet på en vårdinrättning i staden.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Skottlossningen i väntrummet inträffade på onsdagen. En 39-årig kvinna förklarades avliden på platsen och fyra skadade kvinnor i åldrarna 25, 39, 56 och 71 fördes till sjukhus.

Dessa fyra "kämpar för sina liv på Grady Hospital", säger Andre Dickens, stadens borgmästare, på en presskonferens.

Efter flera timmars jakt efter skytten, som flydde från brottsplatsen i en stulen bil, meddelade polisen på onsdagskvällen att en misstänkt 24-årig man gripits.

I det inledande skedet meddelade polisen att man utredde en "situation med en aktiv skytt" i en byggnad. Senare uppgav polisen att några ytterligare skott inte hade avlossats sedan de första skotten hördes i byggnaden. Man drog samtidigt tillbaka en uppmaning till allmänheten att direkt söka skydd, men bad människor att hålla sig undan från området där skjutningen ägt rum.

Motivet bakom skjutningen är inte känt, men i en telefonintervju med The New York Times innan gripandet uppgav den misstänkte gärningsmannens syster att hennes bror inte mådde psykiskt bra.

FRÅN FÖRSTASIDAN