Maffiaboss på rymmen gripen i Italien

Maffiaboss på rymmen gripen i Italien

Den nordvästra hamnstaden Genua där maffialedaren Pasquale Bonavota greps på torsdagsmorgonen. Arkivbild.

Antonio Calanni/AP/TT
En högt uppsatt ledare i den italienska maffian 'Ndrangheta har gripits av polis, uppger italienska myndigheter.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

49-åriga Pasquale Bonavota har varit efterlyst sedan november 2018 när han lyckades rymma från ett livstidsstraff för två mord utförda 2004 och 2014 på en medlem i hans egen klan och på en rivaliserande ledare av en annan klan.

Bonavota greps på torsdagsmorgonen i den nordvästra hamnstaden Genua. Lokala medier rapporterar att han lämnade stadens katedral när han greps. Han bar på falsk legitimation.

Bonavota anses vara hjärnan hos 'Ndranghetas Bonavota-klan, som inkluderar hans två bröder, baserad i Kalabrien. Klanen är också verksam i de nordliga regionerna Piemonte och Ligurien, vilket inkluderar Genua. 'Ndrangheta beskrivs som den mäktigaste och rikaste kriminella organisationen i Italien.

Domen från 2018 ändrades 2021 i en appellationsdomstol samtidigt som han var på flykt. Pasquale Bonavota var däremot den sista maffiamedlemmen på rymmen relaterat till ett annat stort rättegångsfall mot 'Ndrangheta från 2021, som involverade över 300 misstänkta medlemmar.

Gripandet av Bonavota kommer tre månader efter det uppmärksammade gripandet av Matteo Messina Denaro, ledaren av den sicilianska maffian Cosa Nostra.

FRÅN FÖRSTASIDAN