Kreml: Rysk flicka hämtad från barnhem

Kreml: Rysk flicka hämtad från barnhem

Masja Moskaljovas far Aleksej Moskaljov uppges ha gripits i Belarus.

AP/TT
Den ryska flickan Masja Moskaljova, som för en tid sedan skickades till ett barnhem efter att ha ritat en teckning om kriget i skolan, har hämtats därifrån av sin mamma, uppger Kremls barnombudsman.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

12-åringens teckning beivrades i skolan och myndigheterna ingrep mot henne och hennes ensamtstående far. Flickan omhändertogs och pappan har senare ställts inför rätta för inlägg han skrivit om kriget i sociala medier. Hon uppges inte ha träffat sin mamma på många år, men enligt Kremls barnombudsman Maria Lvova-Belova har hon nu visat sig villig att bo med mamman, skriver The Guardian.

Internationella brottmålsdomstolen (ICC) har tidigare utfärdat en arresteringsorder mot Maria Lvova-Belova, som anklagas för att på olaglig väg ha låtit deportera och massförflytta ukrainska barn från ockuperade områden till Ryssland.

Flickans far Aleksej Moskaljov dömdes i mars i sin frånvaro till två år i en straffkoloni. Nu har han gripits i Belarus, uppger hans advokat.

Aleksej Moskaljov flydde från sitt hem i staden Jefremov dagarna innan han dömdes för att ha misskrediterat den ryska armén och för "dåligt föräldraskap".

FRÅN FÖRSTASIDAN