Knarkregn i Frankrike när pilot fick panik

Knarkregn i Frankrike när pilot fick panik

Frankrikes flygvapen skickade upp ett Rafale-plan för att närmare undersöka ett misstänkt plan i Ardèche i södra Frankrike i helgen. Arkivbild.

Ludovic Marin/AP/TT

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det lilla ensitsiga flygplanet väckte flygvapnets uppmärksamhet när det flög in i skyddsklassat luftrum i närheten av ett kärnkraftverk. Det skedde långt ut på landsbygden i södra Frankrike i helgen.

När militärens Rafale-plan närmade sig började piloten i det mindre planet röra på sig nervöst i cockpit.

– Inom loppet av några minuter såg han (Rafale-piloten) dörren öppnas och flera paket slängas ut, säger en militärtalesperson.

Senare hittades omkring 15 paket på marken – innehållande omkring 30 kilo vitt pulver. Piloten, en polsk medborgare som tidigare fällts för narkotikabrott, greps efter att han landat vid orten Lanas i Ardècheområdet.

Pulvret har skickats på analys och mannen misstänks för knarksmuggling. Polisen hittade även totalt 45 000 euro, motsvarande över en halv miljon kronor, i mannens väska och i flygplanets cockpit.

Händelsen följer på ett annat spektakulärt fynd i mars, då över två ton kokain hittades på stränder i norra Frankrike. Landets myndigheter beslagtog totalt 156,7 ton droger i fjol.

FRÅN FÖRSTASIDAN