Indien och Pakistan stålsätter sig för cyklonen

15 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Regnmoln över stranden i Mandvi på torsdagen.
En stor del av västra Indien och södra Pakistan förbereder sig för skyfall och nya översvämningar i samband med att cyklonen Biparjoy närmar sig land.
Himlen har mörknat och det regnar i området längs Arabiska havet, där evakueringar försvåras av sandstormar.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Beredskapen är hög i både Indien och Pakistan inför cyklonen som närmar sig land. Myndigheterna befarar att situationen kommer att förvärras i två eller tre dagar efter att cyklonen Biparjoy dragit in över land i indiska delstaten Gujarat under torsdagen.

Marknader och stränder i den vanligen livliga kuststaden Mandvi är i princip tomma efter att regeringen beslutat om nedstängning.

I Indien har hittills runt 75 000 människor tvingats lämna sina hem och flyttats till tillfälliga läger. I Pakistan har 73 000 människor tagits till säkrare områden där de får mat och skydd, enligt myndigheterna.

Cyklonen väntas även dra in över provinsen Sindh i Pakistan, ett område som drabbades hårt i de svåra översvämningarna i fjol. Då omkom över 1 700 människor och 33 miljoner flydde från sina hem.

På torsdagen uppger myndigheterna att ovädret tappat lite i intensitet med ihållande vindar på upp till 33 meter per sekund, med vindbyar på närmare 39 meter per sekund.

Annons