TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Flera döda i ny amerikansk masskjutning

10 apr, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Minst fem personer dödades i ett skottdrama i Louisville i Kentucky.
En bankanställd tog fram ett gevär och sköt flera arbetskamrater innan han själv sköts ihjäl tidigt på måndagsmorgonen i Louisville i delstaten Kentucky i USA.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Fem personer dog på platsen, varav en var gärningsmannen, som dödades i en eldstrid med polisen. Nio personer fördes till sjukhus, varav tre personer är allvarligt skadade, en av dem en polis. Tre har kunnat skrivas ut från sjukhuset.

Motivet bakom masskjutningen, i de centrala delarna av Louisville, är inte klarlagt men gärningsmannen var en 23-årig anställd på Old National Bank.

Han tros ha agerat ensam, men motivet är fortfarande inte klargjort. Louisvilles tillförordnade polischef Jacquelyn Gwinn-Villaroel säger på en presskonferens att mannen direktsände dådet på internet.

– Det är mycket olyckligt och tragiskt att veta att händelsen fanns där ute, säger hon och lägger till att polisen har gott hopp om att kunna få bort materialet från nätet.

Enligt sajten Gun violence archive var skjutningen den 146:e i år i USA där minst fyra människor skadats eller dödats vid samma tillfälle.

President Joe Biden skriver på Twitter att "ännu en gång sörjer vårt land efter vettlöst vapenvåld" och frågar sina politiska motståndare i Republikanerna när de ska "agera för att skydda våra samhällen".

Annons